donderdag 4 maart 2010

Saai grijs en paarse kabeltjes

De vriend van collega A is een beetje verslaafd geraakt aan mijn sokken; de 'saaie, gewone grijsjes' wel te verstaan. OK M, nog één paartje dan...... Had ik gelijk weer wat makkelijks te breien voor in de trein, want de ruimte is meestal beperkt tijdens mijn reistijdstippen en er is al helemààl geen plaats voor een papiertje met een patroon. Ondertussen kon ik me dan verheugen op mijn 4 andere naalden 2 1/2 waar een veel leuker project op stond.

Na het eten, opruimen, honden uitlaten en thee zetten, liet ik de grijsjes voor wat ze waren en zocht ik mijn plekje op de bank op en met de honden aan mijn voeten en een kopje thee binnen handbereik, kon ik aan de gang met de (nep)kabeltjes in de paarsige sokken voor oudste dochter. Allebei mijn dochters zijn niet zo van de knitted socks, maar dit kleurtje en het superdunne garen sprak m'n oudste wel aan. Er is zelfs nog wat over voor een paartje voor haar dochtertje D van twee. Eigenlijk een 'zo moeder, zo dochter, zo kleindochter' project dus, want mijn blackrose socks zijn van het zelfde garen gemaakt. Jammer dat er geen bolletjes meer waren, want er zijn meer paars liefhebbers! Mijn leidinggevende heeft haar vaste aanstelling gekregen (super N!) en volgens traditie maak ik voor iedere 'nieuwe' die mag blijven, een paar sokken. Paarse dus, omdat haar moeder daar zo van hield..... komt goed N!

De stand van zaken: de grijze 2010-14 en de paarse 2010-15 zijn ondertussen afgeleverd en..... Mon Clapotis is af!! Nog even opspannen dit weekend en bedenken hoe ik 'm zal showen voor de foto op 't blog; best nog lastig! Hoewel: er wordt weer sneeuw verwacht hier in het noorden, dus wie weet een witte achtergrond voorhanden.
Of mijn naalden nu leeg zijn? Nee hoor, ik ben alweer halverwege met roze Prunissocks!

6 opmerkingen:

 1. Oh ik zie het al jij zit ook niet stil. Mijn machine breien gaat ook weer zijn gangetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WOW... Je gaat als als een trein ze zijn prachtig ben benieuwd naar je clamawotis.Nou denk je vast hoe komt ze daar nou aan die naam dit komt van mijn dochter die er zelf ook 1 heeft van mem maar die noemt ze dus zo.
  Paars is volgens mij de trent van dit moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow spannend, een clapotis af en binnenkort te zien in dit theater, o nee BLOG natuurlijk!
  En dan die supermooie sokken, heel mooi vertel je me ook van welk garen en welk patroon het is of is dat nog een geheimpje ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Angeli: Het garen is van het merk Sprint en het patroon komt uit 'Sokken van teen tot boord' van Jo An Luijken en Marlies Hoogland.
  Dat 'van teen tot boord' is tot nu toe niet aan mij besteed, maar de patronen doen het andersom ook wel....;-P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thanks Aal, toeval wil dat ik vandaag in dat boekje zat te bladeren en dacht verhip dat konden de sokken van Aal wel zijn :-)
  Het merk sprint voor sokkenwol ken ik (nog) niet? Ik ben een echte
  'verzamelaar' dus dat kom ik vast nog wel eens ergens tegen. Dat van teen naar boord is trouwens ook niet mijn ding, al lijkt het me met restjes wel eens erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Breien van teen naar boord is heel makkelijk en ik vindt het sneller gaan dan anders om.dat zal wel aan mij liggen.De hak doe ik gewoon hollands.Dus dames even oefenen:-)

  BeantwoordenVerwijderen