dinsdag 29 juni 2010

De Blue's

Afgelopen weken had ik wat 'last' van de Blue 's..... Er kwamen alleen maar blauw(achtige)e sokken van mijn breipennen.

Als eerste een paartje voor een collega met kleine voetjes (maat 37). Met maar 56 steken waren deze Bergen Effect van Botter IJsselmuiden zó maar klaar. Dominique wil ze gaan dragen in haar klompen bij het verzorgen van haar Friese paarden.
Het tweede paar is voor Betty. Ze had al enkele paren saaie grijsjes van mij, maar die vertonen nu slijtageplekken. Een paar jaar geleden was Betty op zoek naar oud klasgenootjes uit Fryslân en op Schoolbank.nl dacht ze een zusje van één van hen gevonden te hebben. Ik bleek geen zusje, maar een nichtje te zijn en via mij kwam ze aan het juiste adres. Dat hernieuwde contact was niet wat het vroeger was, maar ondertussen hadden Betty en ik wel al een leuk mailcontact opgebouwd. We spraken een keertje af en sindsdien zijn we vriendinnen. We logeren af en toe bijelkaar; ik fruitcorso en appelpop in Tiel beleven en zij dorpsfeest bij ons vieren. Een vriendin waarmee je vreselijk kunt lachen, maar die er ook voor je is als het eens wat minder gaat.
Bets, lieve Tielsetroel: deze zijn voor jou hoor, samen met mijn blauwe glas(pruts)werkje voor je verzameling blauw glas.
NB: het garen kreeg ik van Angeli, maar ze wist niet meer wat voor Regiasoort dit was. Ondertussen zal die soort wel duidelijk zijn?

De gestreepte zijn voor zwager Anne; hij vierde onlangs zijn 53ste verjaardag. Hij koos uit de door mij mee genomen draadjes deze Scheepjes Invicta Coloris want hij wilde wel eens wat spannender sokken dan gewone effene. Ik twijfelde nog even of de sokken wel echt maat 45 waren geworden, dus ik had de draadjes van de tenen maar laten hangen. Gelukkig, ze pasten en hij kon als oud dienstplichtsoldaat best zelf even die draadjes afhechten vond hij ;-)

2 opmerkingen:

  1. Alle drie weer blij. Prachtig hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou nou nou, mooi hoor! Alledrie hoewel de sokken voor Anne me het meest aanspreken, de sokken van Betty zijn Regia Galaxy, een foto van het garen mail ik je wel...

    BeantwoordenVerwijderen