vrijdag 28 januari 2011

Mijn Clapotis.....

van mooie Drops Delight had ik ik vorig jaar begin maart al op de pennen gezet. Op de handwerkbeurs in Zwolle was menig in aanmerking komend wolletje door mijn handen gegaan (ik ben een 'voeler') en na veel wikken en wegen werden het dus 5 bolletjes groen/blauw/paarse Drops uit de kraam van Wolhemel. 

Thuis gekomen sprak ik mezelf streng toe dat éérst de probeer-clapotis af moest, dus: breien-breien-breien tot diep in de nacht soms :) Toen nog een paar sokken er achteraan en daarna 'mocht' het..... De eerste bollen waren al snel opgebreid maar daarna kwam de klad erin.... Géén idee (meer) waarom. Misschien omdat het de tweede was en het spannende van 'hoe zal ie worden' er dan toch vanaf is? Hij is mee geweest op vakantie, maar bleef onaangeroerd. Tja, die sokken he. Die zijn zomaar klaar, maar zo'n lange sjaal lijkt een enorme klus. Lijkt, want als je het kritisch bekijkt: ik hoefde nog maar 3 bolletjes = 150 gram en dat is dan weer anderhalf sokkenpaar..... die ik makkelijk in een week kan breien! En toch kwam het er maar niet van.

Toen kwam het nieuwe jaar. Met voor mij één goed voornemen: de Clapotis moet af! Want ja, hij keek wel elke keer vanaf de zijlijn van mijn blog naar me. Zo van: komt er nog wat van of verdwijn ik op Ravelry in de ZZZ (hibernating) afdeling?
De vroege, koude winterperiode gaf me het laatste zetje; alles aan de kant voor de Clapotis! Na een weekje 's avonds stevig doorbreien, inclusief wegschietende elastiekjes, was ie klaar en ik had goed gerekend (gegokt!); er bleef maar 5 gram over.

Het is een flinke geworden van 42 bij 250 cm en het was nog een heel gedoe om 'm geblokt te krijgen. Het logeermatras op z'n kant gelegd en op de voor- en achterkant met roestvrijstalen pennen en een vol doosje kopspelden m'n Clapootje vastgezet. Een nachtje laten drogen en in alle vroegte voorzichtig losgemaakt..... Ooooohhhh, móóóóí!!!

7 opmerkingen:

 1. Wat is die mooi geworden!
  En juist met de kou van de komende dagen en misschien wel langere periode nog echt geen overbodige luxe om hem te hebben.
  Veel draagplezier!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij was het wachten waard! Ik vind hem SUPER mooi.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi!!! Ik kan me niet voorstellen dat je die zelf hebt gebreid zoooooo mooi!!Ik vind hem schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kleuren en zo lekker zacht lijkt hij. Leuk patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi geworden en de kleuren ook echt schitterend. Veel geniet plezier van je mooie sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg mooi, geeft mij ook een setje op een tweede clapotis te gaan breien, want hoe het ook zij het worden geweldig fijne sjaals!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad mooi! En het is best leuk breien, steeds weer een rijtje uithalen...

  BeantwoordenVerwijderen