zondag 14 februari 2010

Hand-dye effect & rib variatie

Het was een week van 'recht-toe-recht-aan' breien. Maar goed ook, want vanwege een paar dagen 'de goarre' (fries voor buikgriep) kon ik mijn gedachten toch niet bij patroontjes houden. Het al eerder gestarte paar is van Regia Hand-dye Effect in mijn favo-kleurtjes (de foto is iets te blauw geworden). Tot nu toe mijn duurste wolletje en als cadeautje gekocht voor me, myself & I ;-) Wat een prachtige overgangen en zelfs elke steek heeft meerdere kleuren in zich. Om die sprankeling van kleuren niet te verstoren, de sokken in een 7/1 rib gebreid. Ging lekker snel en tot mijn grote verrassing kon ik ze allebei hetzelfde maken! Een restje blauw overgehouden voor eventueel een nieuwe teen aan breien. Bij gekochte sokken heb ik vaak last van die uitpiepende lichaamsonderdelen. Ben in ieder geval voorbereid.

Mijn 12e paar dit jaar is voor M. Hij heeft al enkele grijsjes van mijn hand en nu vroeg hij voorzichtig via zijn vriendin -collega A- om wat uitbreiding ("ik draag het liefst niks anders"). Collega A haalde zelf de wol en met de grijze Bergen wilde ik graag lekker (mannen)grensverleggend aan de gang gaan. Helaas..... dàt moest maar niet.... verder dan een rib variatie mocht ik niet gaan. Toch nog een heel gereken om met 60 steken iets leuks te bedenken als je al een 1/1 boordje hebt gemaakt en persé de averechte steken wilt laten doorlopen. Tja sommige dingen mòeten van mezelf...... Is me gelukt: iets met 5/1/3/1/1/1 enzo.... alleen slecht te zien op de foto. Tijd voor een etalagebeen (of 2)! Zouden ze die verkopen op de Handwerkbeurs?

3 opmerkingen:

 1. Mm mooi cadeautje voor Me Myself and I.......
  En inderdaad héél apart dat jij net twee dezelfde kunt maken, dat lukt toch zo goed als nooit. En ook de grijze geliefde sok voor heren is erg mooi, en niet te saai als ik lees wat je hebt uitgedokterd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die blauwe sokken en precies de kleur goed krijgen lijkt me ook een hele toer.Ik zag dat je mijn blog volgt. Ik heb weer wat geleerd van jou vandaag "de goarre". Als rasechte fries nooit gehoord van dat woord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de goarre dat is toch buik griep?ik zou je wel willen volgen maar ik kan t volg dingetje niet vinden.je sokken vindt ik prachtig

  BeantwoordenVerwijderen