woensdag 10 maart 2010

Ravelry en rode konen

De afgelopen avonden heb ik me eens verdiept in de wondere wereld van Ravelry. Al eerder had ik me eens aangemeld, maar dat was uit pure nieuwsgierigheid naar wat anderen in (sokken)breiblogland er allemaal op hadden staan....;-).
Nu dan maar eens een profielfoto en wat persoonlijke info er op. Tja, en dan wil je eigenlijk ook bij de 'echten' horen, dus na tips van mede sokken-blogger Angeli aan de slag gegaan en zojuist mijn 'projects' van 2010 ingevoerd met foto's en al. Pffffiew, 't kost wat tijd en inspanning maar dan heb je ook wat! De volgende stap is dit weekend al m'n wolletjes (stash; ik leer het al...) fotograferen en ook invoeren. Als kers op de taart om de boel op te leuken, hoop ik daarna iets met codes en zo te doen (spannúnd!) zodat er in de zijkant van m'n blog te zien zal zijn hoe ver ik ben met m'n projecten. Nou ben ik niet zo'n held in deze materie, dus ik zit hier met rode konen achter m'n PCtje. OK, er valt nog wel het één en ander te knutselen en bij te werken, maar... het lijkt al nèt echt.
Tussendoor heb ik ook nog wat sokken die af zijn en getoond kunnen worden; zitten er bijna 2 bollen Drops Delight aan m'n nieuwe Clapootje èn staan er 2 paar kleine sokkies voor kleindochter D op de pennen. Even de statistieken: de 2010-16 zijn van Steinbach Aktiv Effect gemaakt in kleur 029. Ik vond het wolletje laatst onverwacht in een soort van troeliewoeliewinkel, waar ze van alles en nog wat verkopen. Ik haalde daar vroeger mijn gewone grijsjeswol en nu hebben ze af en toe ook wat gewaagdere garens tegen schappelijke prijzen. Meegenomen dus en het zelfde weekend nog opgezet. Gewoon recht, dus ideaal voor in de trein. De 2010-17 zijn mijn lentesokken. Het garen namen mijn ouders voor me mee na hun bezoek aan mijn broer en familie in Florida. Het is van het merk Patons, 41% katoen, 39 % wol en nog wat nylon en elastiek; heel rekbaar. Het kleurpatroon doet me sterk denken aan die rose bloemetjes in bomen, dus noem ik ze maar Prunussocks. Luchtig gebreid in een klein ajourtje uit (wederom!) 'Sokken van teen tot boord'. Kom maar op met het mooie weer!

3 opmerkingen:

 1. Mooi die kleurtjes van die prunussocks en een lief motiefje. Die anderen zijn ook mooi daar niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi patroontje ook een leuke kleur.
  wat ravelry betreft ik krijg mijn projecten ook niet waar ik ze wil hebben en daar baal ik enorm van maar goed dan gaan ze maar naar mijn blog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aal, ik heb alle vertrouwen in je! Dat het maar gezegd is, en verder is het gewoon stap voor stap lekker alles invoeren en vooral niet teveel achter de PC kruipen want dan heb ik (o.a.) niks meer te bekijken hier op je blog. En dat terwijl er nu alweer 2 paar heerlijke zomerse sokken te zien zijn, ben erg benieuwd naar je clapootje.

  BeantwoordenVerwijderen