zondag 14 maart 2010

Breisels voor m'n Super Trio

Ons eerste kleinkind is Vince. Zeven jaar werd hij gisteren alweer en na een spannende verjaardag mocht hij vandaag ook nog eens afzwemmen voor z'n A-diploma. Z'n eerste van hopelijk een hele reeks diploma 's. De zwemonderwijzers hadden er een hele happening van gemaakt en elk kind kreeg meerdere keren een applaus. Ik wordt van zoiets altijd een beetje emotioneel incontinent....;-). Zo ligt ie 7 jaar geleden nog bij te komen van een zware bevalling en zo springt ie nu vol vertrouwen het water in en zwemt fanatiek z'n baantjes. Die triomfantelijke blik als ie z'n diploma in ontvangst neemt..... (smelt!).
Bij zo 'n prestatie hoort natuurlijk een beloning en hij was dan ook wàt blij met z'n duikdingetjes en zeker ook met z'n nieuwe sokken; hij heeft ze gelijk aangedaan. De Bergen Effect in een 3/1 ribje -ook doorgebreid in de hiel- pasten prima bij z'n spijkerbroek en shirt.
Het zusje van Vince is ons tweede kleinkind: Dyonn, een kleine donderstraal van 2 jaar. Kletst je de oren van je hoofd en is een echte meid; weet héél goed wat ze wel en niet wil. Ze is gek op K3 en danst en zingt door 't leven; heerlijk! Voor haar deze "lòse sokke, kòel hè beppe!" Ja, haar woordenschat bevat al vele populaire woorden....(ook enkele minder gewenste ;-)). Gemaakt van een restje Patons Strech Socks van mijn Prunussocks. Het boordje is iets te wijd geworden, maar het staat wel lekker luchtig zo.
Het derde lid van het Super Trio is de kleine Jade. Afgelopen vrijdag was ze al weer 3 weken oud en al zó anders dan op haar geboortedag. Voor haar deze 'Saartjes Booties'. Het patroon zat al tijden in mijn patronenboek en hoewel er weinig garen voor nodig is, was het nog moeilijk dezelfde dikte van beide kleuren te vinden. Ze vielen goed in de smaak bij haar mama en papa; of ze ook nog in een maatje groter konden worden geleverd. Tuurlijk! Graag zelfs!
Verder heb ik deze week veel tijd besteed aan het invoeren van 'projects' en 'stash' in mijn Ravelry account 'beppessokken'
Dit was o.a. nodig om de felbegeerde progress bars in dit blog te krijgen. Naast andere drukke werkzaamheden (er moet ook nog gewerkt worden...), heb ik weer 2 sokken op de pennen gezet. Makkelijke, die je met de hersens op de kapstok (o.a. in de trein) kunt breien.

5 opmerkingen:

 1. Mooi hoor zo`n kleinkind, wat gaat het snel he. Je blijft ook bezig en als ze het dan nog mooi vinden ben je helemaal blij als beppe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat weer mooie sokken Aal.Ik zie dat t je gelukt is.Ik ben nog niet zover bij ravelry geprobeert een projectpagina te maken maar hij zegt doe t zelf maar.Ligt aan mijn comp.deze is al bejaard en krijg eind april een nieuwe.ben nog steeds met de saaie grijzen bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor je reactie op mijn weblog. Wat moet het leuk zijn om voor kleinkinderen te mogen breien. Bij mij is het natuurlijk nog lang niet zover (mijn kinderen worden volgende week 13 en 11 jaar oud).
  Ja, Ravelry is een waar paradijsje voor breiliefhebbers. Ik heb er al vele uren gespendeerd en denk dat er nog vele zullen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je mag je gelukkig prijzen met zo'n supertrio! Het zijn je grootste schatten en daar is het leuk sokken oor breien, die Saartjes zijn ook al zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je toch drie mooie klein kinderen. Wat zijn het toch schattige pantoffeltjes. Mooi kleur sokken die je voor kleinzoon hebt gemaakt. En wat een mooi patroontje zit er in je kleindochter haar sokjes. J.E

  BeantwoordenVerwijderen