zaterdag 20 maart 2010

Reclame & haastige spoed......

Toen Vince zijn blauwe diploma-A sokken kreeg, was zijn vriendinnetje Maud daar ook bij. Vince pronkte met z'n nieuwe aanwinst en Maudje stak niet onder stoelen of banken dat ze ze wel 'supergaafcool' vond. En dan hoor je van een afstandje: "Ja cool he, mijn bep is de beste sokkenbreier van de hele wereld hoor, ik heb al heel veel van haar gekregen. Wil jij ze ook?" Hij wachtte het antwoord niet eens af: "Bep, wil je ook sokken voor Maudje maken? Je hebt toch wel rose, want dat is haar lievelingskleur, toch Maud?" Maudje knikte verlegen en mijn vastberaden kleinzoon 'regelde' het wel even met z'n bep.
Ik had nog een flinke rest van het rood/roze garen van de clapotis over, dus 's avonds snel op de pennen gezet en na een paar dagen waren ze al af. Alleen nog een foto maken en dan konden ze worden afgeleverd bij mijn a.s. klein-schoondochter. Op donderdagavond nog snel even de draadjes afhechten en klaar was ..... huh??? Zag ik het nou goed? Ja hoor, de ene had een boordje van 2/2; de andere (gewoontegetrouw) van 1/1 ......grrr..... En nu? Er was nòg een bol Bergen Effect, dus ja dan nog maar een paartje er bij breien. Vrijdag tijdens het oppassen snel snel er aan gebreid en er dan 's avonds achter komen dat je wéér fouten hebt gemaakt, nu in het ajourgedeelte..... Boos de boel neergegooid en aan een andere sok gaan breien. Maar vanacht (!) wist ik het ineens: de boordjes er afhalen en daarvoor in de plaats muizentandjes breien. Vanochtend (vrij) vroeg opgestaan en aan het priegelen geslagen. Ze zijn nu eigenlijk nog mooier geworden! Wat heb ik hier van geleerd? Met de reclame voor mijn sokken zit het wel goed, maar haastige spoed........? Juist, niet meer doen!

8 opmerkingen:

 1. Ik vindt ze prachtig en ja haastige spoed is zelden goed maar je hebt t prachtig opgelost zo met die muizetandjes echt iets voor een meisje en van de mond op mond reclame moet je het hebben.Wat voor patroontje heb je hiervoor gebruikt Aal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Hilda, het patroontje is hetzelfde als wat ik heb gebruikt voor mijn roze lentesokken. Het staat op blz 19 van hwt boekje 'Sokken van teen tot boord' van Joan An Luijken & Marlies Hoogland, Heel makkelijk en het breit lekker snel weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat een super verhaal, en tja gelijk heb je, haastige spoed, wat zonde van je tijd. Maar als ik het goed heb heb je nu twee paar gebreid? Het zijn wel schatjes voor die a.s. klein-schoondochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is mij ook weleens overkomen. Ik brei het liefst 2 recht 2 averecht. Toch heb je het goed opgelost en ze zal er blij mee zijn. Vooral de kleur is erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Angeli: Nee, ik heb uiteindelijk geen 2 paar gebreid, maar de beide boordjes verwijderd en dan de andere kant uit (soort van toe-up handeling) de muizentandjes er aangebreid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je het weer mooi gemaakt. Uit de kunst.Kan nog heel veel van je leren. Dat zal in de toekomst vast ook wel gebeuren.J.E

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aal wat ziet het er allemaal weer leuk uit!!! Die voor Maudje zijn ook superleuk geworden. 't Is dat ik geen kleine pjukken meer heb. Enne.....de uitspraak van Dyonn is ook helemaal leuk. Die las ik nu dus pas: lose sokken, koelhe. Geweldig, wat 'n kind!
  Enne de bubbel ook helemaal top. We doen ut leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hè, je was in je enthousiasme net wat te hard van stapel gelopen. Maar de oplossing is erg mooi en zal ze vast enorm blij mee zijn.
  Nu kunnen ze samen trots wandelen op sokken van bep!

  BeantwoordenVerwijderen