woensdag 12 mei 2010

100 gram Supertriosokkies

Vorige week kwam Vince een paar nachtjes logeren en op zijn vraag wanneer ik weer eens sokken voor hem ging breien, liet ik hem een bolletje kiezen uit m'n voorraad. Hij wist het meteen: er mocht vooral géén rose in zitten want dat is voor meiden......
Tja, toen viel er al veel af! Net als z'n beppe houdt Vince van de groen/blauwige tinten en z'n oog viel op de Mexiko Cotton Stretch van Fortissima. Nog diezelfde avond had ik al een flink stuk van de eerste sok af. Nu en dan kwam m'n grote vent even kijken naar de vorderingen en op Ravelry mocht hij zelf de voortgang in procenten aangeven. Op de laatste avond informeerde hij of de sokken de volgende dag af konden zijn en mee naar huis mochten. Dan kon, maar de turbo moest wel even aan....
's Ochtends voor vertrek nog de laatste teen gemaakt en snel wat foto's genomen. Precies 50 gram was er nu verbruikt en volgens Vince kon deze kleur ook prima voor zijn zusje: "Dan hebben we tweelingsokken, bep!" Direct heb ik die zusje-sokken voor Dyonn opgezet en op Moederdag waren die ook weer af. Ook toen was het garen niet geheel verbreid.... Nog ongeveer 20 gram resteerde en laat dat nou precies genoeg zijn voor een klein paartje voor kleine Jade. Tussen de Moederdag bezoekjes door op de pennen gezet en 's avonds waren ze al weer klaar, elk 6 gram!


Deze 3 tweelingen wegen net iets minder dan 100 gram; mijn nummers 2010-38 t/m 40. Op naar de 50...... ;-)

7 opmerkingen:

  1. Brei je weleens wat anders? Ze zien er weer prachtig uit. En het blijft mooi werk. Wat ik nou niet begrijp dat je nooit last van je polsen krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Johanna: Ehhh nee, ik brei eigenlijk alleen maar sokken op dit moment! Mijn polsen en ook schouders zijn kennelijk goed getraind......;-)) En ja: héérlijk werk en erg verslavend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oma heeft weer hard haar best gedaan zo te zien !!!
    groetjes Natascha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een sneltrein en wat een leuke kleinkinderen heb je.In ieder geval een beppe die hart voor de zaak heeft.Ze zijn weer prachtig Aal

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat mooi zijn je drieling ,,maar wat ben jij snel zegg
    ik doe er echt langer over en verslavend is het ,,nu ik het eindelijk door heb om sokken tebreien vind ik het super leuk !!
    Groetjes Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Op naar de 50 zegt ze stilletjes onderaan, wedden dat het als uitdaging bedoeld is, maar mooi niet hoor. Ik zie niks, ik hoor niks en ik.........oja ik moet gaan breien doei!

    P.s. Héle leuke drieling sokkies voor het span!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oooh wat mooi, 3 paar sokkies! Knap hoor!

    BeantwoordenVerwijderen