zondag 13 juni 2010

Sophietje...

maakt dat ik me weer helemaal kind voel. Opeens dook ze ergens op. Als plaatje op Ravelry vond ik haar tussen de favorieten van iemand. Op slag verliefd was ik op dit zoete, zachte konijntje. Toen ik op een Ravelry forum wat wensjes mocht plaatsen, wist ik het meteen: het patroon van dit aandoenlijke knuffeltje wilde ik. Lang hoefde ik niet te wachten; een paar dagen later werd mijn wens al vervuld en lag 't in mijn mailbox. Rap 2 bolletjes zachtrose Phildar Cabotine gekocht en op zondag aan de slag. Onder mijn handen werd Sophietje langzaam geboren. Eerst d'r koppie gemaakt, met fiberfill gevuld, dichtgemaakt en vervolgens steken opgenomen voor 't lijfje. Hier en daar wat meerderen en minderen en huppekee ook al weer klaar. Op de juiste plaatsen weer steken opnemen voor de armpjes en beentjes ('n heel gepriegel....) en tot slot de heerlijk zachte lange oren er aan breien. Nog een neusje gefabriceerd en met french knots als oogjes, zag ze op 8 juni om 22.21 uur het levenslicht. Ze weegt iets meer (één oortje) dan 50 gram en heeft een zeer hoge aaibaarheidsfactor. Voor haar socialisatie is ze de volgende dag direct mee naar kantoor geweest en als ik gewild had, had ik haar al 10x kunnen weggeven. Maar nee, Sophietje blijft gewoon lekker hier; voor het kind in mij.......;-)

10 opmerkingen:

 1. Sofietje is SUPER, die mag als 11e ook gerust hierheen verhuizen, maar kan me voorstellen dat je dat niet over je hart kan verkrijgen. Mooi hoor Aal.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knuffel je hem dan niet helemaal plat ? Want dat zou toch wel zonde zijn.
  Groetjes Natascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is heel wat anders dan sokken.Maar wat mooi.Hier blijf je kind bij en volgens mij ben je deze zo kwijt aan je kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een poepie hé, ze staat ook nog op mijn brei lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n knuffel. Mooi voor de kleindochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige knuffel en volgens mij ook nog eens lekker zacht!
  Ja, ook ik ben aan de blog gegaan!

  BeantwoordenVerwijderen