donderdag 22 juli 2010

Coffeebeans & Cotton

Nu mijn 11-tal R-sokkies is afgeleverd, is de naaste familie weer eens aan de beurt voor een paar zelfgebreide sokken. Voor mijzelf had ik tussen de R-sokkies door al een paar katoentjes gemaakt van het garen wat ik had gewonnen in de Give Away die Glim organiseerde ter ere van het feit dat ze al 10 jaar blogde. Nog dezelfde dag dat het pakketje werd afgeleverd, heb ik deze koffieboontjes opgezet. Het voelt superzacht aan en het patroon maakt dat de katoen niet gaat lubberen, ideaal!

De koffieboontjes zaten weer lekker in mijn vingers qua breien, dus heb ik na al dat R-sokkies geweld gelijk maar een zomerpaartje voor kleindochter Dyonn opgezet van de katoen welke ik onlangs op de markt in Leeuwarden uit een 'eurobak' heb opgediept. Het is Formosa van G-B Wolle en ook zó lekker zacht.
Er is alleen wel een probleempje.....
Op mijn vraag: "Hoe vind je ze Dyonn?", kreeg ik als antwoord: "lòòs". Inderdaad, er zit rose in. Maar ze zei ook: "Hoeft niet sokke aan beppe, is zó mooi weer buite!" en ze stopte ze resoluut weer in mijn tas. Nou, duidelijk. Deze jongedame heeft zo haar eigen ideeën; ook over hoe je een zonnebril draagt..... :-).

8 opmerkingen:

 1. Geweldig, ja Aal kinderen draaien er niet om heen, recht door zee. De sokken zijn weer prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan de sokken maar opbergen, totdat het mooie weer voorbij is .
  Groetjes Natascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi deze sokken.En ja kinderen he ze zijn recht door zee,hebben een eigen willetje en ze had gelijk t is warm voor sokken Beppe.Dat koffieboontje gaat er altijd wel in he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen Aal.
  Wat zijn ze weer prachtig geworden.
  Altijd leuk de koffie boontjes.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah alweer zo'n mooie super sokken, en een super eigenwijze kleindochter, tja dat heeft ze vast van beppe! Het is een plaatje (de kleindochter dan he)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zijn ze geworden hoor! Ik blijf vol bewondering hoe snel je toch breit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aha, wat een eigenwijze kleindochter! Heerlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen