zaterdag 17 juli 2010

Fryslân meets Limburg

Bij het krieken van de dag vertrok ik gisteren per trein met m'n gratis dagkaart naar het zuiden des lands. Bepakt en bezakt, met genoeg garen voor dàgen reizen was ik ongeveer 4 1/2 uur onderweg. Vanwege de vakanties waren er genoeg zitplaatsen, dus ik kon me comfortabel installeren. De breipennen tikten weldra gezellig mee met de cadans van de trein en nog voor Amersfoort kon ik de teen afhechten van het 11de paar sokkies voor Roemenië. Gelijk weer een paar nieuwe sokken opgezet, offcourse. In Utrecht even van het sanitair gebruik gemaakt en een beker koffie gescoord. Na een klein half uur de reis vervolgd en een flink stuk aan het sokje voor Dyonn kunnen breien.
De tijd vloog voorbij en voor ik het wist stond ik op een perron in Zuid-Limburg een beetje zoekend om me heen te kijken. Waar was nu mijn afhaler? En ja hoor, daar kwam ze al aan gestormd. Ik voelde me net de Koningin Herself toen ik hartelijk welkom werd geheten door Angeli en haar man en we vertrokken naar hun huis alwaar ik al snel aan een mok koffie + Limburgse vlaai zat, heerlijk! We wisselden wat cadeautjes uit zoals dat gaat bij een staatsbezoek en na de lunch verkasten we 's middags naar hun achtertuin (ook wel camping geheten.. ;-)). Ook hier weer gezellig gepraat over van alles maar vooral over onze sokkenbreipassie. Nog wat tips over opzetten en afwerken uitgewisseld en voor je het weet is het dan al weer tijd om terug te treinen. Het is véél te snel voorbij gegaan, we waren nog lang niet uitgepraat! De 4 1/2 uur breitijd terug gaf enige troost....
Moe maar zeer voldaan kwam ik net voor 12 uur 's nachts weer thuis. Ik heb een geweldige dag gehad en ben ook ongelooflijk verwend zoals blijkt uit de foto. Nogmaals dankjewel Angeli, je hebt me een dag met een gouden randje bezorgd!

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk zo'n Limburgse breivriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Aal.
  Bedankt voor jou reactie op mijn blog.
  Een heel mooi verslag van jou uitje naar Limburg.
  Je bent goed verwent,en jullie hebben een leuke dag gehad.
  Het verre reizen had wel zin.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aal heeft zeker last van muizen op haar blog? Dat ze zo'n harde middelen gebruikt om ze te weren als deze bovenste foto? Maar een gezellige dag was het zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Angeli: Hoezo muizen; we staan gewoon hartstikke leuk op die foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te lezen hebben jullie een hele gezellige dag gehad.
  En wat een leuke foto!

  Lieve groet, Mirelle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een gezellig verhaal, vast voor herhaling vatbaar. En wat hebben jullie leuke dingen uitgewisseld. Dat licht blauwe garen vind ik prachtig. Ben benieuwd wat je er van gaat breien.

  BeantwoordenVerwijderen