maandag 9 augustus 2010

Avonturen in de Achterhoek

Yep, ik ben er weer hoor! Weer fris en fruitig terug in blogland na een heerlijke kampeervakantie samen met Lief, kleinzoon en hondjes in de Achterhoek, om precies te zijn: op camping Ten Hagen in Winterswijk. Vriendin Alice verbleef hier ook met haar gezin en naast luieren, wandelen, praten, kaarten (Amerikaans jokeren), hapjes/drankjes/ijsjes nuttigen, hebben we ook behoorlijk veel gebreid. Onze vriendinnenuitstapjes werden toch wel 'gekleurd' door deze gezamenlijke hobby ;-) Zo begaven we ons de tweede vakantiedag al direct naar de LYS 'Het Zwarte Schaap' en verlekkerd stonden we daar voor de etalage.
"Kijk, zulke voeten bedoel ik nou" wees ik Alice, waarop zij zei: "Wie weet verkopen ze ze wel, gewoon vragen!" Hmmm, zou ik dat durven? Ach, what the ...., ik ga het gewoon doen en even later hoorde ik mezelf zeggen: "Ik heb een wat vreemde vraag, maar ehh.. verkoopt u toevallig ook van die showvoeten?" De eigenaresse trok direct een nadenkend gezicht en ja hoor, bingo! Ze had ooit 3 stuks moeten aanschaffen, maar gebruikte maar 2 in de etalage en die derde stond ergens onder de toonbank stof te vangen. We werden het eens over de prijs en helemaal verliefd zat ik een half uur later op een terrasje over mijn zwarte voet te aaien! Behalve dat been kocht ik er ook nog bolletjes Meilenweit Soja die Alice had uitgekozen voor een paar sokken welke ik voor haar zou gaan breien in deze vakantie.
Een paar dagen later waren we bij de Kringloopwinkel en daar vond ik naast allerlei maten breinaalden-met-knop ook nog een geschikte vakantie-brei-lamp zodat ik ook 's avonds nog kon breien aan mijn roze Gail! Lief trok zijn wenkbrauwen nogal hoog op toen dit strak gestylde buitenkansje uit de kofferbak gehaald werd, maar ook hij wil 'm niet meer kwijt nu blijkt dat je er ook prima onder kunt zitten lezen....;-).
Nog weer een paar dagen later vonden we in Haaksbergen een volgepropt fourniturenwinkeltje met helemaal achterin, jawel: wolletjes! De keuze was beperkt, maar precies genoeg voor ons, dus we liepen allebei met 4 bolletjes Regia weer naar buiten. Voor mij semi solid in blauw en grijs en voor haar Havanna voor een Gail die ik haar beloofd heb te gaan breien. Al weer een geslaagde dag!
Nu zit er een zeer goed gesorteerde kampeerwinkel in Winterswijk en daar is het goed toeven op een regenachtige dag (dat vonden veel mensen, dus druk!) en de derde (!) keer dat we daar waren, liep ik tegen een oplossing voor mijn opspannen-van-kantsjaals-probleem op. Ze verkopen daar het spelletje Boter, Kaas en Eieren in megaformaat, gemaakt van een soort van foam. Yessss, helemaal goedgekeurd voor mijn op te spannen Gails!
De 2 weken zijn voorbij gevlogen en voor je het weet sta je de boel weer in te pakken. Of Lief, kleinzoon en hondjes ook nog aandacht en verzorging gehad hebben?Ja hoor.... zat!

11 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen dat je zo betrekkelijk dichtbij bent geweest!
  Ik woon nl. in Zutphen.
  Wat heerlijk dat je zo'n fijne vakantie hebt gehad.
  Was je voor het eerst in de achterhoek of was je hier al eerder?
  Lekker nagenieten, vooral als je aan het breien bent met je wolletjes die je hier kocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik mistte je al. Je heb weer leuke dingen gekocht. Lekker is dat he zo te sneupen in die kringloopwinkels. Mooie sokken heb je gebreid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke vakantie zeg, en wat een geluk om zo tegen een perfecte 'showvoet' aan te lopen. Echt geboft.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ik heb je gemist hoor.Ben blij dat je genoten hebt en goed bent geslaagt.Eindelijk een been en dan ook nog wel een zwarte die vraagt om showsokkies hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een perfecte vakantie, ik heb je wel vreselijk gemist hoor, dusse voorlopig niet meer weggaan hoor! Je voet is prachtig en je wolletjes spannend! Niet toevallig een oud stop-paddestoeltje voor me gevonden bij de kringloop?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zo'n nepvoet! Prachtige aankopen heb je gedaan. Fijn dat je vakantie zo goed verlopen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Aal.
  Je hebt leuke aan kopen gedaan,kun je weer vooruit.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige vakantie! Ontspannen, hobbie-en, dealtjes maken en tevreden weer naar huis.
  Wat een weelde.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke aankopen , en een fijne vakantie gehad, wat wil een mens nog meer he .... breien :))

  groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk dat je zo'n fijne vakantie had Aal en wat een beauty van een been heb je weten te bemachtigen.
  Groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk vakantieverslag! En lekker gebreid ook nog!

  Zo schiet een ieder toch lekker op met haar werkstukken.... zelf was ik geen haar beter al zijn er mensen die denken dat ik NOOIT stil zit.... nou dat is ook niet waar, maar vingers kunnen heel goed werken als ik "rust" neem..... tenzij ik ook daar te moe voor ben!

  Dus ook mijn vakantie was er 1 om te handwerken en veel te genieten van de nieuwe omgeving. Leuk om te zien dat vele handwerksters dit delen!

  Geniet van je nieuwe sokkenwolletjes en ook van het showbeen...... !

  Groetjes

  Wianne

  BeantwoordenVerwijderen