maandag 23 augustus 2010

Time flies.....

... when you have fun! En vooral als die "fun" voor een groot deel bestaat uit het breien van kantsjaals en
-sokken. Er was nog niks klaar om te laten zien; reden waarom het wat (errug!) stil was op mijn Blogspotje ;-)

Naast het breien moest er na de vakantie ook weer gewerkt worden, maar 's avonds en in het weekend kon ik heerlijk in de relaxstand aan m'n projecten werken met als resultaat dat er nu 2 Gail's en 2 paar sokken klaar zijn. Eén van Gail's is ondertussen ook opgespannen (paste weer precies op het babybedje) en vandaag is ie op de post gegaan naar Angeli.
Ze had me één van haar supermooie Tausendschön strengen gestuurd en in 3 dagen tijd heb ik die streng omgetoverd tot Angeli's Gail, maatje bandito. Nu gelukkig geen stress of ik wel genoeg garen had omdat mijn eigen groen/blauwe dezelfde afmeting heeft en de 7 gram die overbleef kon mooi weer mee naar het uiterste zuiden des lands.
Angeli, ik hoop dat je 'm met plezier mag dragen, hij is met liefde voor je gemaakt!

Op sokkenbreigebied viel ik een beetje in een gat na de explosie van R-sokkies. Van het breien van de Hubbysocks voor mijn Lief werd ik ook niet echt warm (wat wil je: donkerblauw, 5 recht, 1 averecht), maar de liefde voor de sokken is weer helemaal terug met m'n nieuwste Cookie-A paar! Het was fantastisch om met de Pomatomus'en bezig te zijn. Ik had niet verwacht dat ze zó
mooi zouden worden! Het ontwerp heeft behoorlijk lange beenstukken en met mijn maat 42 was het nog even spannend of ik het wel zou redden met de 100 gram Regia semisolid. Het is gelukt, al is er van die 100 gram slechts 4 gram over. Economisch breien ten top! Enne.... wat doet mijn zwarte voetje het leuk he?
Voor de andere Gail èn de Hubbysocks: làter ;-)).

8 opmerkingen:

 1. mooi die gail.Nou zo ver ben ik nog niet hoor.Heb net 3 herhalingen gebreid en ik ga voor 12.Cookie A doet t ook weer goed.Mooi hoor.Zal kijken of ik morgen een foto kan plaatsen van de gail.Oja bij deze bedank ik mijn dochter die heel stiekum op mijn Ravelry pagina de foto's heeft geplaatst met hulp van jou.Super.Wat de data betreft daar ga ik nu maar mee beginnen met deze projecten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, wat een mooie maaksels zeg. Ik vind het motief in die sokken echt heel knap gedaan.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een kunstwerken rollen er iedere keer toch weer bij jou van de pennen!
  Ik weet 100% zeker dat je iemand blij hebt gemaakt met die prachtige gail, ik weet niet of ik het je na zou doen....

  Breigroetjes uut d'n achterhook,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whoehaa, in de pruimenboom heeft ze hem, mijn mooie gail! Vandaag had ik hem verwacht maar niets hoor, een lege brievenbus, snif.....
  Ik ben een supergelukkig mens met een Noorder-dinnetje dat me zo verwend heeft met een prachtige kantsjaal.......thx!
  Enne ja die sokken mogen er ook wezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben geen blauw-mens, maar deze sokken doen het toch wel heel goed in deze kleur !!!
  Groetjes Natascha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aal wat een prachtig werk, zowel de gail ( had hem net al van Angeli bewonderd )als de sokken , mijn complimenten hoor, ik hoop nog veel van je te zien,

  groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi werk heb je weer gemaakt. Daar zal die dame zeker blij mee zijn. Die sokken, of mag ik ze niet zo noemen, doen het inderdaad mooi op dat zwarte pootje. Zie je de zon al? Ik zit hem jou kant op te blazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige kantproductie Aal en wat lief dat je een Gail om Angeli's schouders slaat. wat zal ze blij zijn. Je Pomatomussokken zijn plaatjes geworden en super dat je er zo'n lol in had om ze te maken.
  Lieve groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen