zaterdag 2 oktober 2010

(R)andom (A)ct of (K)indness

Een paar maanden geleden ontdekte ik op Ravelry de Nederlandse RAK-groep en ik werd daar lid van. In deze groep mag je iedere maand een verlanglijstje plaatsen en af en toe mag je dan iets ontvangen van een mede RAKker. Als lid van deze RAKkers zoek je tussen de verlanglijstjes van anderen of er iemand is die jij op jou beurt dan weer kunt verrassen met het vervullen van een wens(je). Ik heb een paar keer zo'n RAKje mogen ontvangen en ook ik heb enkele mensen kunnen verblijden.
Afgelopen maand plaatste Marianne op één van de laatste dagen een nog niet eerder door iemand geuite wens:
"Ik zou het zo fantastisch vinden als iemand een paar streepjessokken voor me zou willen maken! Ik heb al streepjessokkenwol, die ik naar je toe kan sturen en ik heb smalle voeten maat 39. In mijn huidige (gekochte) streepjessokken vallen allemaal gaten, en ik zie het zelf niet zitten om sokken te breien...."
Je raadt het al: ik heb metéén gesolliciteerd naar deze zeer aantrekkelijke -tijdelijke- baan! Marianne nam mijn aanbod enthousiast aan en stuurde de volgende dag het zelfstrepende wolletje op. Op vrijdag arriveerde het en diezelfde avond heb ik de eerste sok opgezet. Het garen van Zitron, Trekking XXL, breide zó heerlijk weg dat ik het bijna niet weg kon leggen...... kort nachtje dus! Op zaterdagmiddag en- avond ook weer lekker gebreid en zondagochtend de laatste hand gelegd aan het zo gewenste streepsokkenpaar.
's Middags wat foto's gemaakt en met nog wat andere gewenste kleinigheden zoals knoopjes en toerentellertjes heb ik de sokken weer in hetzelfde doosje gepropt en van nieuwe postzegels voorzien. Mijn Lief was zo aardig het pakketje voor 17 uur in de nieuwe oranje TNT-bus te duwen. De volgende dag is het pakketje al bezorgd en kreeg ik de volgende blije reactie:

"WAAAAAAH, je bent echt geweldig!!! Dankdankdankdank!"

Graag gedaan Marianne, jij ook bedankt voor het vertrouwen en de restjes die ik mocht houden voor streepjes in volgende sokken.

8 opmerkingen:

 1. Dat zijn sokken waar je lekker vrolijk van wordt, zelfs bij saai grijs en druilerig weer.
  En Marianne is blij met een paar heerlijk warme voeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aal wat zijn ze weer mooi :)) en wat leuk zo'n groep :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een pracht sokkenpaar geworden en het garen is echt te gek, dat moeten wel heerlijke sokken zijn van jouw hand...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lief en leuk dat je dat voor haar gedaan hebt en wat snellllllllll. Ik heb ergens ook nog trekking wol liggen. Kijken of het mij ook lukt zo snel te zijn ;). (Ik denk het niet)

  Groetjes,
  Mariejan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige wol maakt prachtige sokken :)

  BeantwoordenVerwijderen