vrijdag 5 november 2010

d~R~eamsocks

Na de Droombreidag is de (brei)gekte bij mij totaal uit de hand gelopen. Echt ieder vrij (en niet vrij....) minuutje heb ik zitten breien aan nieuwe sokken voor Roemenië. Het is zo erg aan het worden dat ik niet eens tijd maakte voor een blogje. Het moet toch niet veel gekker worden! Vandaag op mijn zgn niet-werken-dag heb ik weer foto's kunnen maken. De wintertijd is dan wel knus zo 's avonds op de bank, maar door de week zie ik thuis geen daglicht meer en moet ik het fotograferen tot het weekend uitstellen.

Nou, daar gaat ie dan:
Aan deze grote(re) maat zat ik al op de Droombreidag te breien. De Steinbach wol heb ik uit m'n stash opgediept. Al eens in een opwelling voor weinig geld meegenomen en ziehier: een lekker warme tweeling in een 7/1 rib in maat 42/43. Prima voor een Roemeense slungel!

 
 
In de flinke tas vol R-wolletjes die ik van Angeli kreeg, zat ook beige Bergen Effect. Al is het wolgehalte van dit garen dan niet zo groot, lekker breien doet het wel! Dit maatje 28/29 is op een zaterdagavond opgezet en op zondagmiddag heb ik de draadjes afgehecht ;-). Heerlijk, al weer een paartje klaar!
Deze S & S wol komt van Henriëtte van de Stichting (edit: foutje, de wol kwam van Desiree!) en deed me direct denken aan witte, pure en melkchocolade. Hoewel de beide bolletjes hetzelfde verfbadnummer hebben, zijn ze toch verschillend van kleur geworden :( Ik zag het pas vandaag bij het fotograferen. Het is niet anders en een stoere Roemeense knul zal het niet boeien denk/hoop ik!

De 6-ply Tigers van Opal had ik al eens bij Angeli gezien en ik vond ze zó leuk! Super dat ze me ook wat van deze wol gaf. Je zet ze op, kijkt er een paar keer naar en.... klaarrrrr al weer. Dit maatje (zeg maar rustig maat) 40/41 maakt dat de bodem van mijn R-doos(je) bijna bedekt is. 

En dan nog deze snoepjes! Geen idee van welk merk deze wol uit de tas van Angeli (edit: die zij weer van de Roemeniëstichting had) is. Heerlijk gepuzzeld om er een tweeling van te maken; bij de tenen zitten aardig wat draadjes weggewerkt ;-)

Zo. En nu wat anders op de pennen. Ik ga even 'mutsen'!

9 opmerkingen:

 1. Geweldig Aal, wat heb jij hard gewerkt, ik vraag me weleens af hoe snel jij en Angeli kunnen breien haha, ik denk heellllll snel :))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een produktie weer, in mijn vorige woonplaats hadden ze op koninginnedag altijd een wedstrijd snel breien. Vaak gewonnen maar altijd tesamen met nog 1 en dan moesten we loten. Ik denk nu weleens als wij naast elkaar zouden zitten, wie zou dan het snelst kunnen. O ja en dat ging dan ook nog op dikke houten breipennen. De kinderen zullen er erg blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Aal, wat een tempo van breien! Geweldig! Hier thuis wordt ook gebreid voor Roemenie, maar dan in een rustiger tempo! Veel groeten vanuit de breikeuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig Aal.
  Wat ben jij druk geweest prachtige sokken zijn het geworden.
  Ik ben ook bezig voor Angeli.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een sokken.Mooi hoor.Wordt je droom nog niet een nachtmerrie?Volgens mij zie je in je slaap nog meer sokken hahaha.Nee alle gekheid op een stokkie jou doos komt wel vol.

  groetje Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een ware top-prestatie Aal, 1 kleine correctie het mooie donkerbruin gemêleerde S&S garen kwam van Desiree, en de mooie bonte kindersokkies was afkomstig uit het garen van de stichting! Maar dat zijn maar details bij zo'n mooie sokken! Leuk dat je meedoet voor India, ik was vandaag in Zaltbommel in een handwerkzaak waar er wel dertig of veertig aan een lijn hingen, gemaakt door klanten, zo mooi!!!! Helaas heb ik er geen tijd voor, ik heb een uitdaging te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjee zeg, jij bent lekker aan het breien geweest. Ze zijn allemaal even mooi. En nu lekker 'mutsen'. Ik ben ook aan het mutsjes breien, zo leuk om te doen.
  Groeten,
  Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk warme sokken en even zovele warme voeten daar. Ze zijn er heel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij heb de vaart er wel in zitten zeg !!! Je maakt weer een heleboel mensen blij daar in Roemenie.
  Groetjes Natascha

  BeantwoordenVerwijderen