zondag 24 oktober 2010

Droombreidag

Afgelopen vrijdag was het zover: de allereerste Droombreidag was een feit! Rachel, een medeRAKker op Ravelry, had dit idee gelanceerd en Nelly, ook zo'n RAKkertje, bood aan deze dag bij haar thuis te komen beleven.
Gewapend met een flinke bak met allerlei garens (een rondje vliering doet wonderen....) en een lekkere Fryske Oranjekoeke, reed ik rond half negen -met Tomtom aan- richting Nieuwleusen. Eigenlijk heel dichtbij, want na zo'n drie kwartiertjes stond ik al op de stoep van een prachtig landelijk gelegen huis. Binnen kwetterde het al gezellig door elkaar en de koffiegeur kwam me al uitnodigend tegemoet. Een hartelijk weerzien met Angeli volgde en daarna het kennismaken met al die nieuwe gezichten. Het voelde meteen als thuis en dat is zo de hele dag gebleven. De koffie met oranjekoek liet zich goed smaken (sommigen werkten zelfs meer dan 1 stukje weg ;-)) en al snel zat iedereen te breien of te haken. Ook hadden de meesten al in het voor gewerkt en de vele 'afjes' lagen mooi op de bank te pronken. Ik kon vijf paar sokken bijdragen na een 10-daagse speedbreien.
Time flies when you've fun en voor we het wisten zaten we van een heerlijke lunch te genieten; chapeau Nelly, wat heb je ons goed verzorgd! Ondertussen was Henriëtte van de Roemenië stichting ook aangekomen en zij en haar man lieten een mooie presentatie zien van het werk van de Stichting. Dat hulp uit het rijke westen nog wel degelijk nodig is, werd al snel weer akelig duidelijk! Eén van de dames moest 's middags werken en daarom werd er maar snel een groepsfoto in het zonnetje in de prachtige tuin gemaakt. 's Middags ook weer stevig doorgebreid tussen alle gesprekken door en de laatste oranjekoekstukjes en ander lekkers soldaat gemaakt. Zo rond 5 uur was het welletjes geweest en toog een ieder weer huiswaarts. Met een tas van Angeli vol nieuwe wolletjes voor nieuwe R-sokken reed ik moe maar zeer voldaan weer richting 't Heitelân. Thuis gekomen nog snel nieuwe sokken opgezet, want voor je het weet is het december en dan gaat Henriëtte weer richting Roemenië met een -hoop ik- hele berg sokken, mutsen en sjaals en ik doe zéker weer mee.
Ik kijk met een warm gevoel terug op deze dag; het was er ééntje met een gouden randje!
Met dank aan Rachel voor de foto's.

5 opmerkingen:

 1. Prachtig resultaat hebben jullie samen gebreid,een gezellige droomdag hebben jullie samen gehad :))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt er veel gebreid, geweldig! Ik geloof best dat dat een gezellig bij eenkomen was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrijdag en zaterdag kwam er hier van breien niet veel terecht. Vrijdag werd tussen de middag mijn wasmachine bezorgd en zaterdag zo ongeveer de hele dag in bed gelegen met migraine. Inmiddels heb ik de schade weer aardig ingehaald, ben gisteren lekker aan het breien geweest en heb nu zo ongeveer de hiel gehad, zodat ik straks na de spie snel door kan met de voet en dan is al zeer snel sokkie 1 af. Nummer 2 zal spoedig daarna volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yep, zo was het helemaal. Een geweldig leuke dag met veel fijne kennismakingen en een warm weerzien tussen Noord en Zuid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat geweldig om te lezen. En wat doen jullie geweldig werk.

  BeantwoordenVerwijderen