zondag 28 november 2010

Florida socks

Mijn favoriete (and only) broer woont met vrouw en kinderen in de Verenigde Staten; om precies te zijn: in de Sunshine State Florida. Het is daar vaak (heel) warm, maar zodra het daar onder de 20 graden celsius is, vinden de Floridianen het al snel koud en trekken dan graag wat warms aan. Zo ook mijn brother & family, dus toen ik hen een Kerstcadeautje wilde sturen was de keuze snel gemaakt ;-)
Voor de 'headhoncho' Hans moest het niet al te gedurfd worden, maar ook niet van die 'gewoane grize'. In mijn (inmiddels ruime) stash bevond zich een bol Beijer Cocktail in een paars/blauwe tint. Met het simpele 7/1 ribje toch nog redelijk 'gewoane' sokken geworden.
Voor schoonzus Tanja wist ik allang welke ik voor haar zou gaan maken. Vorig jaar rond deze tijd was ik voor een heerlijke vakantie bij hen en ze was toen helemaal weg van een patroontje uit het boek 'Originele Sokken Maak Je Zo'. Ze houdt van beige/bruine tinten en die Annell super extra wol kocht ik in Winterswijk bij een soort van  'troeliewoelie' winkeltje. Ze waren zomaar klaar, want ik had ze ook al eens voor mezelf gemaakt ;-)
Voor mijn nichtjes Sara (9, almost 10) en Kayla (7, almost 8) heb ik simpele ribjes gebreid van respectievelijk groene Meilenweit 100 Wave en rose Regia Flusi Sockenmonster. Jammer dat ze zo ver weg wonen, want ik zou die koppies wel willen zien als ze het doosje met tweelingen uitpakken!
Tot slot nog een paar sokken voor Tanja. Ze hoopt 13 december haar verjaardag te vieren en namens mijn moeder heb ik een paar koffieboontjes van Trekking XXL voor haar gemaakt. Mem kon een tijdje niet breien (echt een straf!) vanwege een kleine operatie aan haar pols, vandaar dit verzoek aan mij. Nou, geen bezwaar want koffieboontjes brei ik graag en bovendien: weer eentje dichter bij mijn record(poging)....
Het pakje mag voor €10,45 verzonden worden en ik heb het max gewicht van 500 gram nog niet bereikt, dus ja..... wàt zal ik er eens bij stoppen?

9 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige sokken ga je versturen.
  Wat je verder nog in het doosje zult versturen? Wat dacht je van typisch hollandse lekkernijen, bijv. drop, stroopwafels....veel plezier met het maken van de keuze.

  Liefs,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb jij weer prachtige sokken gebreid.
  Daar zullen ze heel blij mee zijn.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig wat weer een mooie sokken, daar zullen ze blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had de sokken allen al bewonderd op Ravelry maar moet eerlijk zeggen dat ook hier het weer een genot is ze te bekijken..........
  Mooi mooi mooi meis...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een feest al die sokken, zijn zij vast erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lekker produktief ben jij toch altijd. Grappig, je verwacht dat men in Florida altijd op slippers loopt maar dat is dus blijkbaar niet zo..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schitterende sokken en leuke en lieve kado'tjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aal geweldig, wat een mooie sokken,ze boffen máar met jou :))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige sokken en wat leuk om weg te geven.
  Daar zullen ze weer reuze blij mee zijn.

  Groetjes ilonka

  BeantwoordenVerwijderen