vrijdag 31 december 2010

100


Het is zover.... ik kan mijn honderdste paar sokken hier laten zien!
Toen nummer 90 klaar was, ging ik er echt in geloven dat het me zou lukken en al breiend aan nr 91, 92, etc zat ik te bedenken in welke vorm en voor wie ik het Jubileumpaar met dat 3-cijferige nummer zou gaan maken. Zou het een Lace-paar uit het geleende boek van Stephanie van der Linden voor mezelf worden? Of een reuzen-paar voor iemand met maat-veertig-hoog? Dat een droevige gebeurtenis uiteindelijk aanleiding was om tot dit paar te komen, had ik toen niet kunnen voorzien..
Niks geen bijzondere kleur of patroon, maar wel met dierbare herinneringen aan mijn zo geliefde Kaj. Zijn nog steeds aanwezige lange, blonde haren zijn hier en daar onbewust meegebreid, evenals de tranen die ik liet... 

Manlief is blij met dit voor ons zo bijzondere sokkenpaar en hij zal ze vanavond bij de Oudejaarsviering bij de kinderen met trots dragen, want wie kan zeggen dat ie het honderdste, door zijn vrouw in één jaar gebreide, paar draagt?

Ik heb er voor mijn doen wel lang over gedaan, maar dat had zo zijn redenen. Ik wilde persé niet méér dan die 100 maken en ik wilde ook zo graag samen met Angeli deze mijlpaal halen. Even leek het er op dat ze de handdoek in de ring zou gooien, maar haar eindspurt was enorm! Op dezelfde avond (de 29ste) legden we, onwetend van elkaar, de laatste hand aan onze honderdste! Super meis, dat je het ook gehaald hebt, een dikke Proficiat!

En nu ligt er weer een maagdelijk blanco brei-jaar voor ons. Een jaar dat ik graag wil starten met een Give-Away ter ere van het behalen van die 100 in 2010. Het is heel leuk om te ontvangen, maar nòg mooier vind ik het geven! Daarom heb ik het volgende bedacht:
Wie gun jij een paar gebreide sokken van Aal en vooral: waaróm!
Misschien je buurvrouw, omdat ze altijd voor je klaar staat als jij weer eens een knallende hoofdpijn hebt? Of dat meisje achter de kassa, omdat ze zulke lange dagen maakt voor een paar rotcenten en toch zo vriendelijk blijft bij de meest vreselijke klanten? Of toch je vader, omdat hij je overleden moeder zo mist? Of ….... (vul maar in!)

Hoe werkt het?
 • Stuur vóór 10 januari a.s. een mailtje met als onderwerp '100' naar artaal@live.nl met de naam van de te verrassen persoon en waarom je vindt dat hij of zij dat paar sokken zou moeten krijgen
 • Na 10 januari kiest een deskundige jury (Annette, zij kent niemand van jullie) het meest aansprekende verhaal.
 • Ben jij de winnaar, dan neem ik (mail)contact met je op over de maat en de kleur van de sokken.
 • Als ze af zijn, stuur ik de sokken naar jou en kun jij ze weer aan de gelukkige geven.
 • Goed om te weten: Ben jij de winnaar, dan komt jouw verhaal dus t.z.t. op dit blog te staan.
En nu mijn mailbox in de gaten houden en hopen dat ie gaat uitpuilen van de aanmeldingen! Ik heb hier toch al gauw tussen de 25 en 50 lezers op een dag (gisteren een nieuw record lezers: 79!), dus wie weet. Ook de 'stille' meelezers zijn van harte uitgenodigd om mee te doen hoor!

Lieve mensen, allemaal een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar gewenst, met vele uurtjes breiplezier ;-)

10 opmerkingen:

 1. Proficiat met je mijlpaal Aal, ik heb je voor gek verklaard, gevolgd, vervloekt en bedankt. Dit was enorm leuk om samen met jou te doen, 200 paar sokken in 1 jaar...
  Dat jullie Kaj zijn baasjes al zo jong moest missen is triest, de sokken voor de baas zijn daarom héél bijzonder! En dat is je give-away óók, ik ga me bezinnen en meedoen zal ik zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Aal.
  Gefeliciteerd met je 100 paar,het zijn weer prachtige sokken geworden.
  Ik wens jou een fijne jaarwisseling en een gelukkig gezond en creatief 2011 toe.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij ook gefeliciteerd met je mijlpaal. Geweldig!
  Goede jaarwisseling en een gezond 2011!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Aal,
  geweldig je hebt de 100 gehaald en wat een bijzondere sokken zijn het geworden, we hebben beiden afscheid moeten nemen van een huisdier wat ons zeer lief was , we weten beiden dat dat ontzettend moeilijk is. Wat een mooie give-away heb je bedacht, ik wens je een gezond 2011 toe met veel breiplezier :))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fantastische prestatie van jou en van Angeli! Groot compliment! Veel brei-plezier in het komende jaar! Liefs vanuit de breikeuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig het is jullie gelukt en wat een treffend plaatje met de hond als middelpunt. Ja wat kan je zo'n dier missen. Ik ga zeker meedoen voor een paar sokken. Moet er nog even over nadenken aan wie ik ze zou schenken.
  Een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toegewenst en ga je nu weer voor de honderd?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat geweldig: zoveel sokken in een jaar! Wat een leuke actie trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prestatie 100 paar in een jaar. Gefeliciteerd hoor. Ik ga je give away op mijn blog plaatsen. Ben benieuwd of er veel reacties op komen.

  Groetjes,
  Mariejan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gefeliciteerd met je honderste paar ze zien dr weer toppie uit !!

  groetjes Ilonka

  http://ilonka-ilonkasbreistolpje.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heb weer even bijgelezen. Gefeliciteerd met je 100ste paar sokken en dat Sytze ze maar veel mag dragen.

  Groeten Saapke

  BeantwoordenVerwijderen