donderdag 30 december 2010

2010-95, 96, 97, 98 en 99

Nummer 2010-95
Toen ik oudste dochter Ingrid voorstelde sokken voor haar verjaardag te breien, koos ze voor sokken met.... tenen! Ik beloofde ze haar..... Hmmm, dat viel vies tegen! Òf ik kan niet goed breien, òf zij heeft hele rare tenen, (ik denk het laatste...), maar ik kreeg ze maar niet passend. Uiteindelijk zijn het 'slippersokken' geworden en gierend van de lach zei ze: 'zie je me al lopen mem, op de camping met die sokken in de slippers en in mijn ochtendjas?' En ja, dat zie ik dan duidelijk voor me; we kwamen niet meer bij! Ondanks het tenengedoe is het toch nog een tweeling geworden van de ONline Linie 3 supersocke wol en dat vind ìk dan weer leuk!

Nummer 2010-96
Schoonzoon Peter had in oktober een sokkenbon voor z'n verjaardag van me gehad, dus die moest nog even worden verzilverd. Bij Omah in Gorredijk had ik Regia Galaxy in grijstinten voor een zacht prijsje op de kop getikt en omgetoverd tot dit kekke setje in maatje 45. Een paar keer heen en weer met de trein en klaar waren ze al weer. Ze werden in grote dank aanvaard door de stoere steigerbouwer die ook bij min-zoveel aan het werk moet en dan komen 'schoonloeders' sokken goed van pas! (Dat 'schoonloeder' meent ie niet hoor!)

Nummer 2010-97
Al had ik ik dan al 19 (!) paar voor mezelf gebreid; toch greep ik wel eens mis omdat de kleuren van de meeste sokken niet matchten met mijn winterkleding. In deze koude periode draag ik alleen maar eigengebreide wollen sokken en tot nog toe heb ik geen koude voeten gehad! Dus: in mijn stash gedoken en een wat donkerder paartje opgezet. De wol is van G-B Wolle Inka 100 Rainbow met hele vage overgangen en het is géén tweeling geworden dit keer. Geen moeilijk patroontje maar gewoon recht-toe-recht-aan zodat ik al breiend mijn hoofd leeg kon maken en daarna lekker kon gaan slapen met m'n lege hoofd.

Nummer 2010-98
Bij Omah in Gorredijk hadden ze onlangs ook mooie 6-ply sokkenwol in bollen van 150 gram en deze met fuchsia rosetinten werd meteen al geclaimd door Annette, mijn lieve vriendin en collega. Kwam goed uit, want nu had ik gelijk een Kerstcadeautje voor haar en door berekenend te breien kon paartje....
Nummer 2010-99
....ook nog als tweeling uit die grote bol tevoorschijn worden getoverd. Dyonn vindt ze helemaal top want "lose" is helemaal haar kleur en ook "zó lekker warm bep, in mijn nieuwe 'blazen' " Tja.... het is me d'r eentje, die kleindochter van mij; echt een engeltje met een B ervoor!

En dan morgen de Grande Finale van dit jaar? We gaan het zien!

3 opmerkingen:

 1. Geweldig weer. Die teensokken. Ooit kreeg ik van onze zoon voor de grap van die teen sokken(gekochte), wat draagt dat vreemd, doe mij maar gewone. Later heb ik de tenen er afgknipt en de sok dichtgemaakt en zo zijn ze wel op gebruikt. Maar de kleur vind ik geweldig mooi. Ook de andere kleurtjes zijn prachtig. Ben benieuwd naar het laatste paar, dat gaat goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuke sokken zijn het geworden,teensokken lijk mij niks om te dragen.
  Leuke kleuren knap hoor al 99 paar.
  Ik ben benieuwd naar paar 100,dat lukt jou vast wel denk ik.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog maar eens proberen, ik kreeg gisteren geen reactie geplaatst! Mooie sokken Aal, zoals altijd heb nog geen andere van je gezien. Teensokken zouden mij niet trekken maar ieder waar ie gelukkig mee is, de nummer 96 inspireerde mij tot sokken voor Slungel maar de nummers 98 en 99 zijn helemaal mijn ding...

  BeantwoordenVerwijderen