woensdag 29 december 2010

Opruimen......

aan het einde van het jaar is hard nodig, want de 'affe' projecten stapelden zich hier behoorlijk op! Na de d-R-oomsokkenmarathon heb ik bepaald niet stil gezeten.... ;-). 
In de doos met die sokken zijn ook nog 3 setjes mutsen en sjaals meegegaan naar Henriëtte van de Stichting. Collega D was ook enthousiast geworden en wilde graag iets bijdragen, maar kan niet met 4 pennen in het rond breien. Dat is een leuk samenwerkingsverband geworden: zij de sjaals met mooie franje en ik de bijpassende mutsen! Een roze ballonnetje wilde wel mannequin zijn ;-)

Daartussendoor liep ook de mutsjesactie voor India en op de SnB bijeenkomsten in café Wouters in Leeuwarden (iedere eerste en derde woensdag van de maand van 19.30 - 21.00 uur) was afgesproken dat we als Sint activiteit dit jaar mee zouden gaan doen aan deze actie. Nu had ik weinig tot geen wat dikkere wol waarvan het wolgehalte ook nog redelijk hoog was, dus een wensje gepost bij de RAK-groep op Ravelry en al heel snel had ik hier een flinke doos ontvangen van Hannah met allemaal fijne wolletjes! Uiteindelijk kon ik op 1 december jl. 10 mutsjes inleveren! Op de foto staan er 9.....(even niet geteld bij het maken van de compositie; stòm)

Toen ik dochter Marijke voorstelde een Gail voor haar te maken, zei ze dat ze liever een andere sjaal zou krijgen. Geen punt, ook prima! Samen naar de wolwinkel in Drachten getogen en garen uitgezocht. Garen, want er moest eigenlijk maar geen wol in zitten; dat kriebelt zo.... Gelukkig vonden we wat (Scheepjes Peru) en ook nog in de goede kleur grijs. In een paar avonden 20 steken op flink dikke pennen -om en om pen 8 en pen 20 bij gebrek aan beter...- in ribbelsteek zo 'n 1 meter 80 gebreid en de uiteinden aan elkaar gemaasd. Helaas wilde ze zelf niet poseren, maar haar nichtje Dyonn bood zich spontaan aan, ook leuk!

Kleine Jade zou haar eerste Kerst beleven en ze had van mama een mooie Kerstjurk gekregen. Zonder mouwtjes, dus eigenlijk te koud om zo te dragen en toen beppe maar gevraagd of die tijd en zin had om voor de kleine pop een soort van vestje te maken. Tuurlijk, geen punt, graag zelfs! Op Ravelry gespeurd naar een 'shrug' en ook gevonden. Een simpel bolletje acryl voor € 1,15 in de gewenste kleur en een middagje prutsen maakte het Kerstoutfitje helemaal af ;-)

En dan liggen er nog 5 paar sokken....(èn een Gail èn nog 2 mutsen!).
Wordt vervolgd ;-)

4 opmerkingen:

 1. Uitgaagster van Angeli, jou wil ik niet vergeten met te zeggen dat je een kanjer bent.
  Mijn complimenten en felicitaties met het behaalde resultaat.
  Net als bij Angeli zou ik je een dikke knuffel geven als ik naast je zou staan.
  Ook jij bent een voorbeeld voor velen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorrie, het moet natuurlijk..uitdaagster...zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige opbrengst weer! Bedankt voor de mutsjes en ga zo doooooooor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje jij hebt niet stil gezeten.Mooi mooi mooi allemaal.Net als bij Angeli jij ook gefeliciteerd met t behalen van jou uitdaging van 100 paar.

  BeantwoordenVerwijderen