vrijdag 14 januari 2011

Moeder en dochter sokken

Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar was: vooral genieten van het breien, zonder daarbij naar de aantallen te kijken. Wat wil nu het geval: ik heb er ondertussen al weer 4 paar af in de eerste 2 weken van 2011..... 
Een jaar heeft 52 weken; keer 2 per week is..... NEE Aal, niet aan denken!! HOEFT ook helemaal NIET: 100 in 2011...... Het leuke is wel weer dat ik heel relaxed heb zitten breien, dus kennelijk kunnen aantallen en genieten heel goed samen gaan voor mij ;-)

OK, hier komen ze; de eerst twee paren van 2011:

Mijn pedicure Lamenda (en tevens de mama van Maud, mijn kleinschoondochter) bezorgt mij eens in de zoveel maanden poezelige voeten en tijdens zo 'n behandeling zit ik dan rustig te breien op de heerlijke (XXL) behandelstoel. Ze zou er nooit om vragen, maar op mijn aanbod om een paar sokken voor haar te breien zei ze met glimmende ogen, ja! Zwart/wit/grijzig graag in maatje 40 en gewoontjes, dus geen poespas. Ik denk dat dit (Regia Galaxy) wel ongeveer is wat ze bedoelt ;-)

Mijn kleinschoondochter Maud (het vriendinnetje van Vince) is ook altijd wel in voor sokken van 'Beppe-Aal-van-Vince' en de jongedame koos uit drie 50 grams bolletjes deze fleurige regenboogkleuren. Ze heeft maat 33 en die grootte kan ik nog net uit één bolletje toveren; ik hield minder dan 2 meter over!
Maud en ook haar ouders hebben een moeilijk jaar achter de rug en we hopen dat 2011 een prachtig jaar mag worden, mèt deze Regia Ringel sokken van beppe Aal van Vince.

10 opmerkingen:

 1. Wat is t toch lekker om zo vol overgave te breien.Ze zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga in februari op les zou ik het net zo goed gaan doen als jij Aal?
  Die van jou zijn schitterend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja het is ook zulk mooi werk he. Ze zien er weer geweldig uit. Mooie kleurtjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is het toch leuk om mensen blij te maken met zulk mooi breiwerk!
  Ben benieuwd wie je nog meer heerlijke warme voeten gaat schenken en wat voor moois er nog meer van je pennen af zal komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohw wat gaaf! Als ik toch eens de helft zo snel ging als jij.... Nee hoor, ik brei lekker door in mijn eigen tempo;-)

  (tikfout verbeterd)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig Aal, ze zien er weer super uit! Een genot om te mogen komen kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aal wat heb je toch weer veel moois gebreid,leuk dat we weer even mee mogen genieten :))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou wat ben jij snel! En wat ontzettend lief om zo voor andere aan de brei te zijn en een ander blij te maken of een hart onder de riem steken. De sokken zijn prachtig!

  Groetjes,
  Mariejan

  BeantwoordenVerwijderen