zondag 20 februari 2011

d*R*eamers......

heten de sokkenpaartjes die ik dit jaar voor de Roemeense kinderen wil breien. Grappig is dat het Engelse woord dreamers in het Fries hetzelfde wordt geschreven; dus: internation'aal', maar ook provinci'aal' :-D..... Al spreekt je het wel ietsjes anders uit!
Setje nummer 1, de Earste d*R*eamers, is gemaakt van een mooie rest Opal. Via Angeli kreeg ik het van Martha; een mede-Raveler. De kleur zit in de range van mijn lievelingskleuren en het was nog moeilijk om het wolletje te verwerken en niet in de restenmand te laten liggen zodat ik er af en toe nog even naar kan kijken, haha! Het zal nog wel even duren voordat er naast dit maatje 26/27 nog vele anderen de R-doos gaan vullen, dus voorlopig heb ik ze nog wel even hier.
De Twadde d*R*eamers (zo leer je ondertussen ook nog een woordje Fries !) zijn gemaakt van de Regia Galaxy wat over was van Vince z'n sokken. In mijn stash voor eigen gebruik had ik wol wat er prima bijpaste en met de boordjes, hielen en tenen daarvan, kon ik er sokken in maat 30/31 van breien. 
Helaas voor de blankiebreier: er is slechts anderhalve meter Galaxy overgebleven....;-)

7 opmerkingen:

 1. Mooi hoor de dreamers. Lief kleurtje die bovenste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk inderdaad om op deze manier toch zo af en toe eens een woordje Fries te lezen en proberen om uit te spreken.
  De eerste 2 paartjes voor de R-doos zijn prachtig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moest natuurlijk schitterend zijn :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige d'Reamers heb je gebreit lieve Aal, ook mijn voorkeur gaat uit naar het Opal kleurtje, maar wat is dat nou niet eens een restje voor een arme blankie-fanaat? Beter afmikken voortaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat kun jij toch mooi sokken breien!
  groetjes Antje uit Urk.

  BeantwoordenVerwijderen