zondag 13 februari 2011

Vier maal maatje veertig.....

heb ik in iets meer dan 2 weken gebreid..... Beetje veel van het goede maar wel erg van genoten!
Het eerste paar is een verlaat verjaarscadeautje voor mijn vriendin Alice uit Winterswijk. Eind november bezocht ik haar voor het laatst en als wij elkaar zien in WW brengen we meestal een bezoekje aan de LYS Het Zwarte Schaap. Ze zocht deze Magico Long Stripes van Lana Grossa uit voor haar verjaardag en gisteren toen we elkaar weer ontmoetten, kon ik haar dit paar geven. Blij heeft ze ze gelijk maar aangetrokken vanwege het gure, waterkoude weer. 
Nu ik toch in de verjaardagssokkensfeer zat, heb ik gelijk maar alvast een koffieboontjes paar voor mijn jongste zus gemaakt; de "Bonnies Blue Birthdaysocks". Ze verjaart pas op 11 april, maar dan kunnen de mussen wel van het dak vallen, dus krijgt zij ze nu al zodat ze ze in het staartje van de winter nog kan dragen. Deze wol is ook van Lana Grossa en heet Ultimo. Een beetje tussen semi solid en zelfstrepend in, in een vrolijk kleurtje.
Paar nummer 3 is weer een heel ander verhaal :-) Het oog van mijn Zuider-dinnetje Angeli was ook al eens op de Hedera sokken van Cookie A gevallen en ze was verleden zomer dapper aan zo 'n sok begonnen. Ze was niet tevreden over het resultaat en vroeg mij wat ze nu moest doen. Mijn advies: uithalen en de wol aan mij meegeven :) 
Zo gezegd, zo gedaan. Wat niet zo haar 'ding' is (patroontjes breien), is dat het wel voor mij en toen hier de sneeuwklokjes hun kopjes voorzichtig boven de grond staken, was ik niet meer te houden. Ik had de 'maaitiid yn 'e kop' en breide deze voorjaarsokken voor haar. Het was een lust om met de wat dikkere sokkenwol van Blue Moon Fiber Arts Socks That Rock te breien; zó lekker zacht! Inmiddels heeft Angeli na ontvangst de tenen nog even dichtgemaasd (dat is dan weer niet zo mijn ding....) en foto 's gemaakt, zodat ik ze kan toevoegen aan mijn sokkendatabase.
Het laatste paar heeft wéér een andere aanleiding..... Tijdens een Stitch 'n Bitch avond spraken Marieke en ik over de aaanstaande Handwerkbeurs in Zwolle, waar zij ook met haar  (web)winkel Wereldwol zal staan. Mijn aanbod om een voorbeeldsok te breien van één van die prachtige wereldwolletjes nam ze graag aan. Afgelopen donderdag had ik een vrije dag en toen de postbode aanbelde voor het pakketje met ongelooflijk mooie, zachte wol, wist ik het: hier wilde ik gelijk mee beginnen. Ook Marieke was gecharmeerd van Cookie A 's Hederaatjes en omdat het patroontje nog vers in mijn geheugen lag, waren beide sokken vandaag al af. De prachtige wol van The Natural Dye Studio; genaamd Angel Sock maakt haar naam helemaal waar: het is hemels en engelachtig in deze rose (sugar) kleur! Wat zal het leuk zijn om op de beurs langs stand nr. 58 te lopen en de door mij gebreide sokken te zien staan...... :)

11 opmerkingen:

 1. Wat een mooie sokken in een super tempo!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige sokken zijn er bij jou van de pennen gerold, en wat ga je snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enorm en mooi resultaat in zo'n korte tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig mooi, gaan het er weer 100 worden of toch meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja wat moeten we hier nog aan toevoegen PRACHTIG!!

  Ga je vrijdag naar de beurs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi Aal, Ik zal ze op een mooi plekje vooraan op de tafel zetten!!! Wat zijn ze mooi geworden. En zacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige sokken.
  Ik wist niet dat breien een soort 'kunst' is.
  mooie kleuren die eerste
  groetjes,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn ze allemaal weer mooi geworden!!! En leuk om straks de Hedera's in levende lijve te kunnen bekijken! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schitterende sokken heb je wederom gebreid. En bedankt voor de link naar de webwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze sok is van wolhalla. Linksom, rechtsom geinspireerd op het stemmen.

  BeantwoordenVerwijderen