zondag 6 februari 2011

Stormachtig

Net zoals het buiten stormachtig is, is dat het in mijn hoofd ook..... 
De afgelopen weken zijn druk geweest (en nog steeds) door allerlei omstandigheden. Schoonvader die snel dementeert en steeds meer (mantel)zorg nodig heeft van o.a. mijn man en mij; vader die ook behoorlijk vergeetachtig is en bovendien lichamelijke ongemakken heeft; veranderingen en drukte op mijn werk. Maar gelukkig ook leuke dingen zoals een artikel over onze Friese Stitch 'n Bitch in de Elsevier van vorige week en een live uitgezonden interview met mij op de radio (Omrop Fryslân)! 
Jaja, wat sokkenbreien al niet teweeg kan brengen ;-)) Vrijdagochtend werd ik gebeld en twee uur later zat ik zenuwachtig op mijn hobbykamer telefonisch het praatje voor de radio te maken. Het viel achteraf reuze mee; ik ben niet eens gaan hakkelen of stotteren! 
Om alles weer rustig te krijgen in mijn hoofd, is er voor mij maar één remedie: breien! En dat heb ik tussen de bedrijven door dan ook volop gedaan; ik heb gisteravond sokkenpaar 12 van 2011 van de pennen laten glijden....
Wat is er nog niet geshowd:
In de Nederlandse RAK groep op Ravelry had Rebecca een paar gebreide sokken gevraagd en ik had haar toegezegd die wel te willen breien. Ze zocht bij Angeli op de Ravelry site een mooi sokkenwolletje uit, wat vervolgens door Angeli weer in een grote doos met Roemeniëwolletjes werd meegestuurd naar mij. Volg je me nog? Zo 'n zelfstreper behoeft geen patroon, dus dit waren perfecte sokken om in de trein te breien. Ze zijn inmiddels verzonden en verwarmen de voeten van een gelukkig ontvangster.
De kleinkinderen V&D snuffelen ook regelmatig in beppe 's stash rond en vinden altijd wel wat van hun gading. Ik heb deze twee nieuwe paren alvast een maatje groter gebreid met het oog op de toekomst. De paren van eind 2009 zijn al weer te klein natuurlijk en dat is alleen maar goed. Dat betekent dat ze volop in de groei zijn en gezond op weg zijn in hun leven. Die van Vince zijn gemaakt van Regia Galaxy en Dyonn kreeg een paar van Regia Flusi Das Socken Monster. Van beide bollen is een restje overgebleven en dat gaat weer òf in de R-bak òf in de B(lanky-van-Angeli)-bak. Zo gaat er geen draadje verloren!
De 3 paar andere 'affe' sokken moeten nog gefotografeerd; het wachten is op wat minder donker weer. Ja, van mij mag het voorjaar wel komen en om dat gevoel alvast wat te krijgen heb ik sokken in zachte voorjaarskleuren opgezet, genaamd: Maaitiid yn 'e kop......:D

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk breiweer. Die uitzending is natuurlijk allang geweest. Bijna alle middag's luister ik naar omrop Fryslan, maar helaas.
  Mooi werk heb je weer geleverd. V&D, leuk gevonden kunnen weer vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende sokken weer hoe krijg je het voor elkaar zo snel!! Ik ga over twee weken 'op les'benbenieuwd Aal maar zo goed als jij zal wel een droom blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtige sokken Aal.
  Het is er ook net weer voor,om ze te breien.
  Ook heb ik ze nog elke dag aan,
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aal, wat een prachtige sokken heb je weer gebreid, veel sterkte , soms stormt het in je leven maar die storm gaat altijd weer voorbij, ik hoop voor jou dat het snel weer wat rustiger mag worden :))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge jonge wat brei jij toch snel! Ik ben met m'n 4e paar dit jaar bezig en jij alweer 12 af!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige sokken heb je weer gebreid. De ontvangster van Ravelry heeft heerlijk warme voeten door jouw sokken en ook V&D zijn zeker zo blij. Wat een fijne beppe hebben zij toch die het ook nog eens geweldig vindt om ook hen warme voeten te bezorgen.
  Tjonge jonge, 12 paar al af in dit jaar, had jij jezelf stiekem toch een aantal gesteld die je in één jaar wilt breien?
  Eén dezer dagen rolt bij mij paar nummer 1 voor 2011 van de naalden,nee, zo snel als jij gaat, ga ik niet en dat is ook niet erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat leuk! Was je ook al op de radio? Ik ga even op de site kijken of het ergens terug te luisteren is... ;)

  BeantwoordenVerwijderen