zaterdag 5 maart 2011

Flashmob & Wildbreien

Dat was me een opwindend weekje! Een journaliste van de Leeuwarder Courant wilde een artikel schrijven over onze Stitch 'n Bitch groep en op de eerste woensdag van februari tijdens onze reguliere bijeenkomst in Grand Café Wouters in Leeuwarden, werden de plannen al gemaakt. Er werd gekozen voor een wildbrei project met daar aan voorafgaand een flashmob. Vol enthousiasme gingen we de afgelopen weken dus aan het bloemen breien en haken. 
Ik wilde ook mijn bloemetje bijdragen en vond voor dat doel anderhalve bol paarsig Wibragaren en wat gedoneerde 100% wol -van een RAK-groep lid gekregen- in het groen. Ik heb het land aan draadjes afhechten, dus bloemen met veel blaadjes zouden het niet worden. 
In het boekje '100 bloemen om te haken en te breien' van Lesley Stanfield lachte modelletje nr. 17 me wel toe en blaadje 7 bleek ook goed te doen. Lekker op 4 pennen (lange, dat wel!) een paar steken opzetten, meerderen, de verkregen cirkel dubbelflappen, oprollen, vastzetten en al weer ééntje af! Het zijn er uiteindelijk 11 stuks geworden met voor elke bloem 2 blaadjes. Op stevig  groen draad gezet en het het boeket was klaar om geplant te worden.
Woensdagavond 2 maart om klokslag 18:00 uur op het NS-station was het zover.... We haalden met wel 20 vrouwen en kinderen èn 1 man tegelijk onze brei-, haak- of punnikwerkjes uit de tas en gingen massaal aan de gang. Geweldig, al die nieuwsgierige, verraste en glimlachende gezichten te zien van komende en gaande mensen! Na precies 5 minuten werd alles weer in de tas gestopt en gingen ook wij weer 'ons weegs'. De eerste Breiflashmob was een feit!
Daarna verzamelden we ons bij Wouters en bewonderden elkaars gemaakt bloemen. Na snel een verwarmende koffie gingen we -nu het nog een beetje licht was en de verzamelde fotografen (jawel!) goede foto 's konden maken- op pad om met onze bloemen de stad wat op te fleuren. 
Ik had al van te voren bedacht dat ik de mijne op het hekwerk bij mijn werk wilde plaatsen, dan had ik het zicht er wat op en zou ik kunnen zien of het een glimlach bij de passanten zou ontlokken.... De teleurstelling de volgende ochtend was groot: alles, alles was weg.... Zó jammer! Gewoon vernield? (geen resten gevonden) òf zo mooi gevonden dat ze nu bij iemand thuis staan of aan een fiets of zo hangen ter versiering? Wie ze ergens ziet, mag het zeggen. Ik ga gewoon weer nieuwe maken; voor in de auto of zo.... :)
Ach, we hadden een geweldige avond en dat neemt niemand ons meer af! Na afloop werden al weer nieuwe plannetjes gesmeed voor ons eerste lustrum in september; dat zou wel eens heel spectaculair kunnen worden........ :)
Vandaag dan de afronding van deze voor mij adrenaline-week met een prachtig artikel en foto 's in de Leeuwarder Courant (2 pagina's in de weekend bijlage) en een uitgebreidere video met o.a. mijn activiteiten op de digitale LC.
What 's next? Hou ons in de gaten!

7 opmerkingen:

 1. Geweldig! Ik had ook al die verbaasde blikken van voorbijgangers wel willen zien!
  En... wat een rotstreek om alles weg te halen! 't Is dat ik niet veel in Leeuwarden ben (of eigenlijk nooit) maar als ik je bloemwerk tegenkom... dan hoor je het. ;-)
  Maar ondanks dat hebben jullie ervan genoten zo te lezen. Thats the spirit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk ja, ik zag het op internet van de LC. Dat er maar 20 waren verbaasde me een beetje, ik had meer verwacht. Wat sneu van je prachtige werk, wie was er zo ontdeugend?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat enorm jammer dat alles weg gehaald is! Gelukkig heb je mooie foto's en het filmpje! Zo konden wij ook mee genieten! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk!!! Nou zie het maar als een compliment dat iemand jouw werkjes heeft meegenomen, degene zal ze wel heel leuk hebben gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. These are so adorable! I haven't seen anything this neat in a long time!
  xo,
  Sena

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaah leuk was het he? en zo jammer dat mensen die bloemen niet kunnen laten hangen. maar goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk logje, ik heb er van zitten genieten tot en met. Heerlijk! Veel plezier met het maken van heel veel leuke bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen