zondag 13 maart 2011

M, XL, ES & EES

Onwennig hoor, al weken geen sokken op m'n blog gezet! 
In januari had ik mede Raveler Myriam een paar Ultimo koffieboontjes beloofd; precies dezelfde maat M in paars/lila als die voor de mem van Ammerins. Maar.... ik had maar één bol in die kleur gekocht; wat nu? Winterswijk ligt niet naast de deur en hier in de buurt ken ik geen Lana Grossa winkels. Even je probleem ventileren op een S'nB-avond wil wel eens helpen: Simone ging naar Schouten de volgende dag en wilde mijn 'probleem' wel oplossen! Ze maakte van de bol een streng en stuurde die naar mij. Lief leende mij zijn handen en samen maakten we van de streng weer een bol. Toen rap steken opzetten, één weekend stevig doorbreien en klaarrrrr! Zo kon dit stel nog net een februari-RAK worden en Myriam 'verwarmen' in de ruimste zin van dat woord....
Na de Magico socks voor Alice wist ik het wel: het bolletje in die soort maar dan in een andere kleur wat ik voor mezelf had gereserveerd ging het niet worden....  Ik vond de sokken hard aanvoelen, maar gelukkig dacht Alice daar anders over.
In de LYS van WW vond ik een andere Magico soort en die voelde stukken beter aan! Van die Tweed variant maakte ik dit XL-paar voor mijn onderdanen. Het was geen doen om er een tweeling van te maken, maar dat is dan ook het enige nadeel van deze wol. Ze zitten heerlijk zacht en matchen mooi bij mijn zwarte/grijze/paarse winterkleding.
Als ik net zoveel Roemenië sokken als vorig jaar wil breien (25 paar(tjes)), dan wordt het tijd dat ik nu doorzet! 
De Tredde d*R*eamers zijn gemaakt van 6-ply restjes. Ze zaten bij de laatste zending wolletjes van Angeli en zij had deze mooie rooie weer van Martha gekregen. Deze twee soorten riepen me gelijk al toe: brei met mij! Geen idee uit welke wolletjesfamilie ze komen, maar samen vormen ze een leuke ES combi; zo ongeveer maat 30. In mijn handen werden ze ineens een soort van haasje, dus snel een foto gemaakt! Hoefde ik eens niet na te denken over de presentatie :)
De Fjirde d*R*eamers zijn ook voor driekwart klaar, maar tussendoor heb ik nog een extra-extra-small paartje voor Jade gemaakt. Uit de Lana Grossa Ultimo restjes werden deze Purple Spring Sockies geboren. Buiten zittend in het zonnetje (jas aan, dat nog wel) met fluitende vogeltjes en kakelende kippetjes rondom, was het puur genieten met het simpele lace patroontje. Twee verdwaalde krokusjes en wat sneeuwklokjes maken dit plaatje helemaal 'Spring'!
Tot slot wat reclame voor dochter Marijke. Ze maakte deze prachtige verjaardagstaart voor haar neefje (en onze kleinzoon) Vince die vandaag 8 jaar is geworden. Na één enkele workshop bakt en decoreert ze de meest fantastische taarten en cupcakes.  Is het niet een kunstwerk, deze 'Space-cake'?
Eind deze maand ben ik jarig, Marij..... :)

3 opmerkingen:

 1. Geweldige sokken in een pracht kleur paars! Het kleinste maatje vind ik nog de liefste...
  En zal ik vast mijn verjaarsdatum doorgeven, ik wil ook wel zo'n taart, maar dan met sokken erop gedecoreert......of muisjes? Proficiat met Vince...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt je best weer gedaan zeg, maar je dochter ook. Daar komt voor jou vast ook zo'n mooie taart.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja.....ik ben natuurlijk helemaal fan van je sokken. Zit nu ook lekker met mijn roze koffieboontjes op de Oosterkade achter het pc-tje, maar........... jee wat is die Marij ook super bezig. Mooi hoor de taart voor Vince. Jammer dat ik al een grote meid ben :)
  je dinnetje

  BeantwoordenVerwijderen