vrijdag 8 april 2011

't Is.....

zaterdagochtend 2 april en ik spring glijd welgemutst uit mijn bed. Rustig een ontbijtje genieten en nog snel even Ravelry checken. De tas met ruilwolletjes en broodje voor onderweg staat al klaar en om 07.05 verlaat ik het pand. Wat al een drukte op de weg op dit tijdstip! Kruitvatkaartje stempelen en daar is de trein ook al. Nu Hinke zoeken.... zit een treincoupé verder op. Ja, de eerste is een stiltecoupé; niet handig voor 2 vrouwen die naar de Breidag gaan!
Na een klein stukje al weer uitstappen vanwege baanvakonderhoud en met de bus van Heerenveen naar Wolvega. Jammer dat de AH nog niet open is voor een sterk bakje koffie. Opnieuw in de trein en geïnstalleerd voor de komende anderhalf uur. Breiwerkje uit de tas, al een pakje sap en een broodje erbij: net een schoolreisje :) Ruilwolletjes laten zien en Hinke kickt gelijk op een oranje/rood/rose exemplaar. Die haalt de bollenbak dus niet! Wat een heerlijk weertje vandaag, de jas kan wel uit in Utrecht. Hinke zoekt haar schoonmoeder en ik blieb heel profi de sneltram in. Na 10 minuutjes blieb ik ook weer uit en zie ik in de verte Angeli staan. Heerlijk om haar weer te zien; kus, kus, kus en knuffel! Zo en nu eerst een bak koffie cappuccino met appelgebak op het breiterras. Wat is het hier lekker ruim! Langzaamaan druppelen de bezoekers binnen en voor ik het weet ben ik al tig keer herkend. Huh? OK, ik heb mijn Ravelrybutton op, maar toch....: "He, jij bent Aal! Ik lees je blog altijd" en "Kijk ...., dat zijn Angeli en Aal, je weet wel van die sokkenblogs en 100 paar sokken vorig jaar". Zelf géén idee wie het zijn. Zou een BN'er zich ook zo voelen?
De Buit
Dan wordt het echt tijd om te gaan 'scoren', de wolletjes lachen ons toe. We kijken, voelen, kijken nog eens, lopen door, lopen weer terug, nog eens voelen en KOPEN!! We komen steeds meer Ravelers tegen en hebben hartelijke ontmoetingen. Achter sommige avatars schuilen hele andere mensen dan je had gedacht. Dan lopen we Henriëtte tegen het lijf. Ze is gisteravond pas thuis gekomen van een lange rit naar Roemenië! "Kom meiden, we doen even een bakkie!". En daar zitten we weer, met cappuccino en gezelligheid. Henriëtte en dochter gaan weer en Lida en Anja (he, ben jij een zus van..., leuk!) schuiven aan. Voor we het door hebben zijn we anderhalf uur verder en we Genieten met een grote G. En maar weer eens een slag over de beurs want ik vergeet helemaal om pins voor het opspannen te halen. En, zal ik nu eindelijk eens dat wolwindertje kopen? Twijfel, twijfel, want het is wél zevenendertig euries.... Oeps, niet genoeg contacten meer... Deal met mezelf: als ik bij de kraam kan pinnen, koop ik 'm! Pinnen kan.... en ik ben helemaal flieft op WolWi :) Ik heb inmiddels al aardig ingeslagen, dus nu goed opletten dat alles ook mee gaat naar huis :) Ik ruil een roodachtig sokkenwolletje tegen een mooie in jeanskleuren en daar blijft het bij. Het aanbod in de bollenbak is verder niet zo mijn smaak, dus de andere bollen in de tas mogen weer mee naar huis. Behalve de lichtblauwe Regia, die wordt geadopteerd door Angeli. We ontmoeten bij de breitafel nog meer 'bekenden' van Ravelry en breien nog een paar toeren. Ik zie nog cascade sokkenwol voorbijkomen en haal 'm nog net voor vijven ook nog op. Dan worden we zo ongeveer de hal uitgebezemd... Slik, helemaal vergeten foto's te maken. Gelukkig zitten de beelden goed op mijn netvlies en neem ik de herinneringen met me mee. Het is warm buiten en zo ook in mijn hart. We nemen afscheid en roepen "tot snel!". Wat hebben we een fantastische dag gehad! Samen met Rachel en Lida reis ik weer noordwaarts. Geen vertraging of chagrijnige man kan onze dag nog verpesten!
WolWi
In Heerenveen wacht ik nog een half uurtje breiend in de avondzon op mijn aansluitende trein en tegen negenen ben ik weer thuis; met mijn nieuwe aankopen en een lijf nog vol adrenaline. Lief ligt te slapen en ik ..... maak kennis met de mogelijkheden van WolWi.... Wat maakt ie mooie cakes! Dan nog even Ravelry checken (kon ik ooit zonder?) en tegen elven spring glijd ik mijn bed in. 
Wat een dag; ééntje met een gouden rand!

PS: volgende keer weer sokken hoor; er ligt al weer een voorraadje klaar :)

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk om te lezen, dat jullie zoveel plezier hebben gehad! Volgens mij is het voor herhaling vatbaar.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaaa, wat een heerlijke dag, genoten hebben we en dat mag ik nu bij jou nog eens teruglezen, super.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een superverslag.. Ik ben dus Maantje de zus van... hahaha.. Angeli attendeerde me op jouw blog.. en ik vond het geweldig! Zeker omdat de film bij mij ook weer even in mijn hoofd werd terug gedraad. Gewelid leuk verslagje!!

  Groetjes van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thank you for visiting my blog. You have knitted wonderful things. I visit your blog many times a week because I love your socks. Greetings from Finland!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beetje laat misschien maar: wat een leuk verslag van je bezoek aan de breidag. Ik was er op vrijdag dus heb je helaas niet gezien. Hopelijk een andere keer!

  BeantwoordenVerwijderen