zaterdag 16 april 2011

d*R*eamers Parade

Ondanks verjaardag vieren en Breidag bezoeken, is er de afgelopen weken toch stevig door gebreid in huize Brei-tevree en ook een televisieopname en een kranteninterview (???, explain that later...) hebben de productie van d*R*eamers niet in de weg gestaan.
Als eerste op de catwalk: De Njoggende d*R*eamers. Duidelijk een zusje van de Achtste, maar met een ander patroontje. Heel simpel met wat omslagen en een dubbele mindering en daar dan weer 4 toeren overheen breien. Tien maten kleiner dan grote zus met 38/39 en toch komen deze twee gezusters uit één bol ONline! Een aanrader dus voor wie graag meters maakt... :)
We maken plaats voor: De Tsiende! Isn't she a beauty in size 40? De gebruikte wol, in mijn lievelingskleur, is alweer van ONline en het gratis (!) patroon Clover vond ik op Ravelry. Ik deed daar een rondje langs de sokkenpatronen en ik was meteen verkocht toen ik deze zag. De combi van het open randje en het lieve kabeltje ga ik zeker nog wel eens verwerken in een volgend paar. De tweede sok ging mee naar de Breibeurs en ik heb 'm daar, ondanks alle afleiding, zonder fouten af kunnen maken!
Dat was wel anders met De Alfde d*R*eamers..... Van dit paar ging ook de tweede mee naar Nieuwegein en ook aan deze werd gebreid; voornamelijk tijdens de treinreis terug. Pas nadat die tweede thuis was afgemaakt, ontdekte ik dat ie op de voet toch wel ietsjes smaller was geworden dan de eerste..... Hmmmm, iets te gretig met minderen geweest. Het scheelde maar vier steken, maar wat een effect! Toch even overwogen het zo maar te laten ("niemand heeft twee gelijke voeten., toch?"), maar nee dat is toch niet de Stile van Aa(i)l, dus: Frogged that basterd! Na een avondje strafbreien was het gefikst en ik weer tevreden. Het patroon vind ik echt wat voor jongens/mannen en je vindt deze Hedgerow socks (ook weer gratis) op Ravelry. Het lijkt simpel en dat is het ook. En toch: met 2 av, 2 r, 1 av, 1r en na 2 toeren 2 av, 1 r, 1 av, 2 r (geloof ik) en dat dus steeds herhalen. Probeer het maar....  zonder fouten tot een goed einde te brengen :) Voor het complete plaatje: de twee 50 grams Scheepjeswolletjes kreeg ik in 2 zendingen van Angeli. De eerste lag maar wat te liggen in de R-bak, maar toen de tweede arriveerde wist ik het ineens: maatje 42 voor een R-knul!
Ook van een eenzaam 50 grams bolletje gemaakt is It Tolfde Pear. Met dit verschil: het is gestreept èn met roze en dat betekende: kleine, zoete, meisjessokjes. Voor de verandering heb ik, na het 1/1 boordje, de achterkant van het beentje in tricotsteek gedaan. De voorkant en de bovenvoet zijn ook in 1/1 ribje, waarbij de rechte steek steeds verdraaid is gebreid. Nog wel een hele tijd zitten klooien knutselen om ze zo op de foto te krijgen. Die kleintjes zitten niet stil he....
Het laatste eenzame bolletje (net als 't rozige, van G-B Wolle Inka Dreams) vond ik net iets stoerder en met een restje van die groene hierboven, konden de Trettjinde d*R*eamers een soort van Paassokken worden in maat 35. 
Tja en als je baas een Paasei, gevuld met chocola, cadeau krijgt en jij die dan met je collega's mag opeten, zeggen we daar a: geen nee tegen en b: neemt Aal de verpakking mooi mee naar huis voor een crea bestemming.... 

Mensen, dit was het weer voor deze week. Niet dat de 'affe' sokken nu op zijn, maar anders heb ik niks voor volgende week! En op de 'persmomenten' kom ik ook nog terug :D

9 opmerkingen:

 1. Jij hebt niet stil gezeten. Weer mooie werken hoor, petje af en wat een mooie kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, jij bent zeker druk geweest, maar ze mogen er zijn. Ze zijn echt schitterend geworden.
  Daar kun je weer trots op zijn.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongelovelijk Aal, ik blijf gewoon met open mond naar je foto's op je blog kijken!!
  Wat een tempo, wat een mooie sokken met mooie patronen en wat mooi geportretteerd! Voor mij ben je de Queen of Socks!! Bij deze spelt ik je deze onderscheiding op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is weer een prachtig stel sokken geworden, ik weet zo snel niet welke ik het mooiste vindt. Queen of the Socks! Go girl.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo zeg! Wat een productie weer! En allemaal weer supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige sokken zijn er weer van je naalden gerold!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een werk heb je weer verricht! en wat een geweldige sokken zijn het geworden, vooral die laatste, met restjes groen erin verwerkt, vind ik prachtig.
  En heb je nu gekeken hoeveel uren er in een sok gaan zitten bij jou? ben zo benieuwd!
  groetjes, anja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Anja: niet hoeveel uren, maar wel: fijne uren.... en daar gaat het om, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je weer prachtige sokken gebreid, en wat heb je ze weer mooi gepresenteerd.

  Gr. Jel

  BeantwoordenVerwijderen