zondag 1 mei 2011

Geef ze van katoen!

Bij de gekregen wolletjes van en via Angeli bevond zich ook een partijtje katoenen sokkengaren van Martha. Na de serie ONline d*R*eamers heb ik me de afgelopen 2 weken heerlijk vermaakt met al die katoentjes in diverse kleuren. 
Van de roze/paarse was er behalve een zo goed als volledige bol ook nog een restje met daaraan een gebreid stuk van wat denk ik een truitje of hesje had moeten worden. Zo kon ik alvast mooi zien hoe de strepen zich herhaalden. Ik vond deze kleurtjes heel goed passen bij kleine meisjesvoetjes en al breiend zag ik ze al voor mij: drie lachende en spelende kleuters met nieuwe sokjes in de voorjaarszon. De maatjes 24, 25 en 26 zijn allemaal tweelingen geworden, al moest ik daarvoor wel wat (brei)kunstjes uithalen. Niet erg, want dat is eigenlijk het leukste van (restjes) breien en dan neem ik het draadjes wegstoppen graag voor lief.
Ook dit katoentje met vrolijke kleuren sprong direct in het oog en ik dacht hier wel een paar redelijk grote sokken van te kunnen maken; een tweeling wel te verstaan. Nu is het ene garen het andere niet en ik verkeek me op het aantal meters en het vrij grote rapport. Ach, dan maar een beetje een andere teen; vrolijke zusjes zijn het in ieder geval wel geworden! De mooie strepen hadden met Pasen ook niet misstaan op de eitjes van onze kippen Betty, Hannah en Wyt. Na ons 4-daagse kampeer-Paas-weekend lag het kippenhok vol met deze lekkernijen; de dames hadden goed hun best gedaan.
Pasen vierden Lief en ik dus op een camping in de door ons zo geliefde Achterhoek. Al op Goede Vrijdag waren we daar en behalve wat kleding en een goed humeur, had ik ook een tasje met mogelijk te gebruiken sokkenwolletjes mee natuurlijk..... :P Ik had grote plannen om een lace sok te beginnen en daarvoor gingen er ook twee breiboeken mee van niet de minste ontwerpsters: Stephany van der Linden en Cookie A. Of het nou aan het Duits en Engels lag of aan het mooie weer: een geschikt patroon voor dat moment vond ik niet en ik heb uiteindelijk maar weer een Hederaatje opgezet voor mezelf :)
Daarnaast breide ik voor/naast/in de caravan (afhankelijk van de stand van de zon en de temperatuur) aan deze bruin/beige katoenen jongenssokken in maat 42/43. De Sockina Cotton zat vorig jaar in de Blije Doos van Angeli en eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat de strepen zo leuk zouden uitpakken! Het garen was wat dikker dan ik gewend ben, maar het breide fantastisch en op Paasmaandag waren ze klaar. Toch eens proberen wat meer van dit garen te bemachtigen; in een andere kleur, dat wel.
Ook van Martha 's katoentjes komen deze Cottongreen d*R*eamers. Hier zat nog wel een bandje om: het is Lana Grossa Meilenweit Cotton Fun. Dit keer geen duidelijk streeppatroon, dus niks geen gemeet en uitzoekerij, maar gelijk aan het begin van de bol beginnen met breien; ook wel eens lekker. Van het eerste deel van beide 50 grams bolletjes is deze maat 36/37 in 3/1-rib in een dag of 4 gemaakt; de laatste toeren tijdens de huwelijksinzegening van William & Kate. Er is nog zat over voor een klein(er) setje, dus de cottonmania is nog niet voorbij!
Naast keurige bollen, zat er ook een wirwar van kleurige resten bij. Na een uurtje waren de knopen veranderd in 2 k(l)eurige bolletjes en samen met een effen restje groen na een paar dagen ook al weer omgetoverd in -wederom- een tweeling voor een Roemeense kleuter. 
Al dit katoen brengt het aantal d*R*eamers nu op 20 paar; een flinke bodemvulling van mijn R-doos. Heerlijk!

8 opmerkingen:

 1. Onvoorstelbaar, wat een productie, en dan ook nog tweelingen: helemaal goed. Breien tijdens HET huwelijk lukte niet zo goed, 'k zag het allemaal wat wazig??
  Fijne avond, veel groeten,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat weer een prachtige serie sokken heb jij gemaakt.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi blijft het al die kleurige sokken. Ik ben de tel kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje , ze rollen bij jou van de lopende band!!!
  Knap hoor, na mijn vest ga ik het ook toch maar eens proberen.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. You are a sockknittingmachine ? :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja die zusjes zie ik ook al huppelen in de rose sokjes. Hoewel ik de laatste kleine roemeentjes ook errug leuk vind!
  't dinnetje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schitterende sokken , ongelooflijk hoe snel jij bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. PRachtig Aal, stuk voor stuk! Ik had ze hier nog niet bekeken maar al op andere plaatsen langs zien komen. Je wordt er zomaar vrolijk van, die katoentjes van jou.....

  BeantwoordenVerwijderen