donderdag 21 april 2011

Breeze.....

heet het patroon van de prachtige sokken die ik op de Haak- en Breidag in Nieuwegein zag staan in de kraam van Wolhalla. He-le-maal hoteldebotel was ik daarvan en niet alleen van dat patroon; ook van het garen van ONline, de Supersocke 100 Cotton Tweed in allerlei zachte voorjaarskleurtjes en ik bleef maar voelen en aaien, doorlopen en terugkomen, wikken en wegen :). Halverwege de dag heb ik het maar snel gekocht; stel je voor dat die mooie, zachtlila kleur uitverkocht zou raken! 
Op de zondag daarna ben ik er eens lekker voor gaan zitten en de daaropvolgende 10 dagen heb ik intens genoten van elke toer die ik eraan breide (zwijmel). Een prachtige combinatie van lace en een smal kabeltje. Niet snel de bol op breien, maar l-a-a-a-n-g-z-a-a-a-a-m aan en af en toe een stukje. Ongeveer zoals je een heerlijk stuk chocola in je mond doet en dan langzaam laat smelten.... zo lekker (zucht), genieten dus...! 
Het oorspronkelijke patroon is eigenlijk een sneakersokje, maar ik heb er de 'flinke boord' variant van gemaakt. Vriendin Annette heeft ondertussen al een optie genomen op de oorspronkelijke sneaker, dus ik kan blijven genieten.
Vandaag is mijn Paasweekend al begonnen en ik heb besloten de komende vier vrije dagen voor een groot deel aan nieuwe lace sokken te besteden.
Eén probleem: ik kan niet kiezen welke.... :)

8 opmerkingen:

 1. Ooooohhh, wat is die moooooiii!!!!
  Schitterend gewoon, mijn complimenten. Daar kun je echt mee voor de dag komen.Ik zie het helemaal voor me, hoe jij hebt zitten genieten. Wat erg, hè, als ie dan wel af is. Maar ja, dan kun je genieten met het dragen van deze pracht sokken.
  Ik wens je een heerlijk lang brei-weekend.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi, vooral ook de kleur. Het is mooi werk motiefjes breien. Geniet van je lange weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze fantastisch, echt heel erg mooi geworden zeg! En zelf heb ik ook zo'n aai bol meegenomen, in lichtgrijs. Ben benieuwd naar je nieuwe keuze, fijne dagen Aal......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie sokken zijn dat geworden, ik vind de kleur ook zo mooi. Veel plezier bij het dragen.
  Bij deze wens ik je fijne dagen en ben benieuwd welk paar sokken er met een prachtig lace patroon van je naalden zal rollen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Happy Easter and thx for your kind words :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn deze mooi geworden met je eigen draai eraan.Veel draag plezier.

  BeantwoordenVerwijderen