vrijdag 24 juni 2011

Sokken met gaatjes

Collega en vriendin Jellie heeft al menig sokkenpaar in wording voorbij zien komen op kantoor als ik in de lunchpauze de breipennen even een halfuurtje liet tikken. Toen ik haar dan ook vroeg welke ze graag voor haar verjaardag zou willen hebben, wist ze het gelijk: de koffieboontjes in het paars! Geen probleem, want ik brei dat patroontje graag en ik had ondertussen weer een knotje paarse Meilenweit Ultimo gehaald bij Het Zwarte Schaap in Winterswijk. Pas na een week waren ze klaar want ik wilde er niet aan breien waar ze bij was. Een week geleden werd deze kanjer 38 en ze was maar wat blij met deze 'mooikes'. Ondertussen kan ze ook (bijna) zelf sokken breien en samen zitten we dan genoegzaam te Stitchen en Bitchen (ook dat ja, haha). Voor je het weet is er weer een boord + grote hiel klaar van de dikke wol en dan brei ik snel even de kleine hiel en neem de steken op, waarna Jellie de rest weer voor haar rekening neemt. Ondertussen heeft ze 2 paar klaar voor haar vader en is ze er van overtuigd geraakt dat breien rustgevend en ontspannend is :)
In mijn stash bevond zich nog een Regia Cotton in wit- en grijstinten; al eens gekregen van Angeli. Perfect voor mezelf om in de zomer te dragen. Ik wilde een snel en makkelijk patroontje en een uurtje struinen op Ravelry leverde een leuk lace-je op. Ik vind het lijken op schoenvetergaatjes en doopte deze dus 'Fitergatsjessokken'. Het stekenaantal moest deelbaar zijn door 7, maar dat ging niet passen om mijn kuiten, dus deed ik een extra averechte steek. Nu worden sokken met gaatjes altijd wat wijder dan gewoon recht/averechte, dus bij de enkels toch maar weer geminderd van 3 naar 2 steken averecht. Dat bleek ook goed passend voor de voet en binnen 4 dagen was dit project al weer gepiept.
Ondertussen ben ik bezig met drie paar d*R*eamers met streepjes en heb ik een Haruni gemaakt van zelfgeverfde wol. Zo fijn om te doen en ook zo mooi geworden; pictures next time!

7 opmerkingen:

 1. Mooi die paarsen en wat attent van je om voor collega te maken. Fijn ook dat je haar 'verslaafd' hebt gemaakt. Nee, breien is inderdaad rustgevend en daarom goed om het door te geven.
  Die witten zijn ook schitterend. Mag ik het patroon van je hebben of kun je zeggen waar ik het kan vinden? Kan het vast niet vinden onder jouw mooie Fryske term! Hahah

  Groetjes van tijm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig die paarse koffieboon, het blijft een leuk motiefje. De andere paar hebben een kabeltje of lijkt dat maar zo, zijn ook heel er mooi. Rustgevend is breien, zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee prachtige paren, ik zou ook gaan voor paarse koffieboontjes, maar je knoopsgaten zijn ook erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige paren en zie nu al uit naar je volgende foto's.

  Groetjes Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige sokken paren Aal.
  Hoeveel steken heb je op gezet bij het koffieboontje.
  Ik heb ze al een keer gebreid voor mij zelf op 60 steken maar zaten te nauw.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn weer twee prachtige sokken paren geworden Aal. Zowel de paarse als de witte. Het koffieboontje staat ook hier nog op het wensenlijstje,misschien dat ik die op ga zetten nadat de sneakersokkies voor DF klaar zijn.

  Breigroetjes,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haruni foto? Zo mooi!!!!

  lfs van je dinnetje

  BeantwoordenVerwijderen