zondag 17 juli 2011

Inspiratie....

... is soms ver te zoeken als het gaat om het fotograferen van mijn sokken. Zo ook de afgelopen dagen; tot ik vanochtend in het zonnetje (!) een rondje door mijn tuin liep en een bakje met 'súterige', uitgebloeide viooltjes bij wat oude bloempotten zag staan. Mijn crea-radertjes gingen direct draaien en ja hoor, 'het' was er weer! Een opstelling gemaakt en... schieten maar!
Het bakje kreeg ik op mijn verjaardag van Lief en hij weet dat ik naast rozen, ook van violen hou. 't Liefst van die grote, Zwitserse, maar ook kleine bosviooltjes vind ik prachtig. Aan grote verjaarscadeaus doen we niet, maar een kleinigheidje is er altijd wel en hoewel het van de plaatselijke supermarkt kwam, voldeed het helemaal aan mijn smaak!
De prachtige geverfde Opal wol kreeg ik zomaar toegestuurd door Corry, samen met de Trekking sokkenwol waarvan ik de Oil d*R*eamers maakte. Twee paar kon ik er van breien en er bleef zelfs een klein restje over. Het patroon heet Duckies en vond ik op Ravelry. Zo simpel om te doen, maar toch heel effectvol. Voor de mini Duckies is het patroontje een beetje smaller gemaakt, et voilà: weer 2 paar d*R*eamers!
Van de ONline wolserie welke ik van Desiree had gekregen, lag nog steeds een restbolletje fluorgroen te wachten op een bestemming. Een simpel maat 24/25 setje is het geworden en bijna in dezelfde kleur als de verf waarmee Vince zijn hand afdruk zette -net als zijn zusje en nichtje- op de vierkante schaal die de Sint me gaf vorig jaar.
Met deze Lemon&Lime d*R*eamers is mijn R-teller ondertussen op 40 gezet en met de vakantie voor de deur en nog anderhalve maand te gaan voor de doos met sokken naar Henriette verzonden wordt, verwacht ik dat mijn streefgetal (50 paar) goede kans maakt gehaald te worden. Nog 3 dagen werken en dan vertrekken we zaterdag naar de Achterhoek. Het weer lijkt nog niet zomers te willen worden, maar dat zal mijn pret niet snel bederven. Een krat vol wol en naalden en mijn nieuwe netbook mét internet, geeft naast de andere vakantie activiteiten vast zoveel afleiding dat de vakantie om zal vliegen!
Als de internetverbinding een beetje meewerkt, zou ik ook zo maar af en toe een blogje kunnen plaatsen. Blijven checken dus... :-)

5 opmerkingen:

 1. Ze zijn weer prachtig de kindersokken.
  Die fluorgroen vind ik ook een mooie kleur.
  Je hebt vast al weer nieuwe sokken op de naalden.
  Fijne zondag verder groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het altijd erg leuk om jou blog te lezen en te bekijken. Je schrijft leuk, je maakt erg mooie sokken, en ontzettend veel sokken, en de foto's vind ik altijd een lust voor het oog.
  Je doet er echt je best voor om de sokken leuk te presenteren.
  Dat vind ik zelf ook best een uitdaging. Ik ben nog niet zo lang aan het bloggen, maar betrap mezelf er nu al op dat ik tijdens het breien al rondom me heen kijk wat er bij de gebruikte wol past, hoe en waar zal ik de foto's gaan nemen, en wat zet ik erbij op de foto.
  Dat geeft dubbel plezier.
  Ik wens je alvast een heel fijne vakantie, en die 50 paar ga je ongetwijfeld halen!
  Groetjes, van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn weer 3 paar prachtige sokken geworden voor de R-doos.
  Ik wens je alvast een fijne vakantie toe in de schitterende achterhoek.
  Ik weet niet hoe lang je hier blijft, maar een paar tips wil ik je niet onthouden.
  Op 23 juli en 6 augustus zijn er de Zelhemse zomerfeesten in Zelhem.
  Op woensdag 3 augustus zit ik te spinnen en te breien bij de oude ambachtendag bij Erve Brooks in Gelselaar, lijkt me leuk als je dan eventueel zou komen kijken.

  Breigroetjes,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Se binnen weer leuk!
  Fijne dag morgen!
  lfs van t dinnetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aal een prachtige sokken heb je weer gebreid, ik hoop dat je heerlijk in het zonnetje kan gaan breien in de achterhoek :))

  BeantwoordenVerwijderen