zondag 21 augustus 2011

Weer terug!

Dit was 3 lange, heerlijke weken ons onderkomen. Lekker kneuterig en in de laagste versnelling op een paar vierkante meter je 'ding' doen; za-lug!! De nieuw aangeschafte luifel bracht nog meer comfort dan we vorig jaar al hadden en de 2x 10 meter 'schapengaas' maakte ons plekje helemaal compleet.
Vooral voor Phoebe heel fijn; zo hoefde ze niet aldoor aan een lijn en mopperden wij niet vanwege een verstrikt hondje en omvallende tafels met koffie of andere (frisse) drankjes.
Naast de gebruikelijke vakantie uitstapjes ben ik een aantal keer samen met vriendin Alice op wolletjesjacht geweest. De eerste buit haalde ik bij de plaatselijke LYS en verder bij een Dropswinkeltje in Zelhem en een knutselwinkel in Bocholt. Helaas was in die Duitse plaats de handwerkzaak 'Neue Masche' alleen 's ochtends geopend.... Tja, daar sta je dan om kwart over 1 likkebaardend te kijken naar een leuk gevulde, maar onbereikbare etalage :(
Op het wolfeestje van Anna -ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag- daarentegen had ik wel geluk. Rachel nam te verkopen stash mee en ik slaagde prima in dat mini winkeltje. Ook kreeg ik op die dag een zak met R-wolletjes en -katoentjes mee van Angeli voor de nieuwe serie d*R*eamers van volgend jaar. Wat hadden we met meer dan 20 brei-, haak- en spingekken een geweldige dag bij een kabouterhuisje in een lommerrijke omgeving ergens in de Achterhoek!
Voor de vakantie had ik me ten doel gesteld om 'gewoon' de normale productie qua sokkenbreien te handhaven en dat is me ook gelukt. Misschien dankzij het weer? Voor velen was deze zomer niet die ze zich wensten, maar voor mij is zo'n Hollandse zomer met gemiddelde temperaturen overdag en lekker koel (soms ook koud!) 's nachts perfect. Geen klotsende oksels of een druppend voorhoofd die je het breien onmogelijk maken. Op de dagen dat het wat warmer was, vond ik bescherming onder m'n nieuwe luifel, m'n kleine stoelparasolletje of de eeuwenoude bomen aan het meertje met mijn in het water spelende kleinkinderen in het zicht. Wat een weelde he? 
Ondanks dat ik beschikte over een internet verbinding, kwam ik er maar niet toe een blogje te schrijven. Tja, die laagste versnelling he..... :) Voor je het wist was er al weer een dag om en zocht ik na alweer een heerlijke dag mijn gerieflijke bedje op om de volgende ochtend zonder wekker op mijn tijd weer wakker te worden.... :)
Eenmaal weer thuis, was daar die enorme hoop was die gedraaid moest worden en ook wilde mijn werkgever me wel weer eens zien..... Ook moesten alle 'affe' d*R*eamers nog op de foto gezet en dat alles maakte dat hier pas vandaag eindelijk weer iets geschreven en getoond wordt.
Om nu alle 9 (!) nog niet geshowde paren apart hier neer te zetten zou tot een heel lang blogje leiden, dus een collage moet het maar doen deze keer. Niet dat ze zo bijzonder zijn -allemaal ribvariantjes-, maar mocht je ze van dichterbij willen bekijken: klikken = groter!
Ondertussen ben ik met het 50ste en voorlopig laatste paar sokken voor Roemenië bezig. Nog 1 sok maat 44/45 en ze kunnen met z'n allen op reis.......

7 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig plekje jullie caravan met de voortent.
  Wat zitten jullie daar ook mooi met elkaar.
  Wat prachtige sokken heb jij weer gemaakt.
  En wat mooi op de foto gezet.
  En al bijna 50 paar af voor Roemenie echt geweldig.
  Ik ben benieuwd naar paar 50.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op Ravelry had ik gisteren al gezien dat je weer flink veel hebt gebreid, en ik zat met smart te wachten op een nieuw blogje van je.
  Wat heb je weer prachtige sokken gebreid, jij vindt ze misschien heel gewoontjes en de moeite van aparte foto's niet waard, maar ze zijn stuk voor stuk heel mooi! En wat heb je ze toch allemaal weer leuk op de foto gezet.
  Alleen van die foto's, met die leuke atrributen die je er steeds bij bedenkt, kan ik enorm genieten!
  Fijn dat je een leuke vakantie hebt gehad, kunnen jullie er weer even tegen! Ziet er goed uit hoor, dat plekje op de camping. Bij ons op de camping in Luxemburg waren ook diverse mensen die een hekwerkje van gaas o.i.d. om de caravan hadden staan, zodat de hond daarbinnen vrij kon rondlopen. Wel zo handig, geen gedoe met zo'n touw!
  Ik blijf je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt als een heerlijke vakantie. Ook ik vind het koelere weer niet zo heel erg hoor maar ik heb wel medelijden met al die mensen die met hun kinderen vrijwel zes weken in de regen hebben gezeten.....
  Zelf hebben we nu nog twee weken vakantie en het weer is helemaal niet zo slecht, we kunnen weer eens buiten zitten.
  Het wolfeestje bij Anna ziet er heel gezellig uit, jammer dat ik die dag er niet bij kon zijn.
  Wat een enorme hoeveelheid sokken heb je al voor Roemenië gebreid, fantastisch hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk vakantieverslag heb ik hier gelezen.
  En weet je wat ik helemaal leuk vind? Dat ik je eindelijk eens heb mogen ontmoeten bij dat heerlijke wolfeestje in de natuur.
  Leuk ook om te lezen dat je in het winkeltje in Zelhem bent geweest, ik kom er graag.
  Enne....weer prachtige sokken voor Roemenië zijn er weer van de naalden gerold, ben vooral benieuwd naar paar nummer 50!

  Groetjes,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal top ziet je vakantie-paradijsje eruit en helemaal top zijn je sokken weer, wat een hoop warme voetjes heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dus zelfs productief op je vakantie, maar ziet eruit als een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog een weekje thuis en dan alweer op vakantie! Maar eh......ook in Spanje kan je fijn verder breien aan nog meer sokkos.
  Lees ik ondertussen nog wat op mijn e-reados. Glaas moscatel of sangria en wie doet je wat?
  lfs van je dinnetje

  BeantwoordenVerwijderen