vrijdag 2 september 2011

Back to Basic 's

Na de heerlijke WW vakantie de afgelopen maand en de adrenaline van het 50 paar d*R*eamers breien, is het nu tijd voor nieuws. Verschillende mooie sokkenwolletjes in mijn stashboxen verdringen zich om een hoge top-10 notering. "Welk sokkenpatroon zal ik eerst eens maken en met welke wol?" hoorde mijn Lief me zeggen en hij stak toen aarzelend zijn vinger op. 
"Ehmmm, denk je dat je binnenkort misschien wellicht toekomt aan wat nieuwe paren voor mij?" Hij liet me daarbij een drietal sokken zien welke ik een aantal jaren geleden aan de lopende band breide en die ontluchtingsgaatjes hadden gekregen. Och, de schat! Natuurlijk! Kies maar een leuk wolletje uit! Tja en dan bekent hij schoorvoetend dat hij toch het liefste weer van die 'gewoane grize' wil hebben. 
En dan realiseer ik me dat het weer eens tijd is voor 'Back to Basic'. De grijze Zareska Maris was nog voorradig in mijn 'PYS' (personal yarn store), dus dan ook maar gelijk van start! Hij blij en ik weer een beetje terug in de tijd; back to basic.
Wie ook tientallen van deze grijzen in zijn sokkenmand heeft, is SIL (son in law) Peter. Hij had in onze gezamenlijke vakantie ook al aangegeven dat de eerste slijtplekken zich voordeden en hij wel wat aanvulling van z'n sokkenbestand wilde: "Lief schoonloedertje van me, denk je dat je de komende winter mijn poezelige voetjes van wat warme sokken kunt voorzien?" Dat zegt ie dan met een big smile erbij en ja, dan ben ik al weer verkocht :) Hij wil graag wat warmer, maar wel betaalbaar materiaal en ik denk dat de Drops Fabel wel geschikt is. 
In Zelhem scoorde ik daarvan zwarte en grijze bolletjes en ondertussen heb ik van elk een paar maatje 45 af. Niet echt spannende breierij, maar gewoon: back to basic. Niks mis mee.

Maar nu eerst: een weekje Spanje! Morgen vlieg ik met Dinnetje naar Barcelona en hopen we de zon te zien op het strand van Malgrat de Mar. Zij neemt haar E-reader mee; ik wat Basic-sokkenwolletjes. 
Zie je 't voor je?

6 opmerkingen:

 1. Uit mijn PYS, wat een uitdrukking, grappig. Back to basic niks mis mee. Mooi weer heel veel sokken. Geniet van je weekje Spanje. Ziet er geweldig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. So pretty socks! Gray is a very beautiful colour! Happy holiday!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier In Spanje en wat is er mis met back to basic niks toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet van het mooie weer in het verre Spanje!
  Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vamos a la play, oh, oh
  en natuurlijk op het balkonnetje met een glaasje moscatel, de dag, de wereld en de rest doornemen!
  Hasta luego!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele fijne vakantie, ook back to basic zijn hele fijne sokken hoor! Geniet van de zon.

  BeantwoordenVerwijderen