maandag 26 september 2011

't Eerste Stitch&Bitch Fryslân Lustrum

In het voorjaar werd er op de reguliere bijeenkomsten op de eerste en de derde woensdag van de maand in Grand Café Wouters al gebrainstormd hoe het vijf-jarig bestaan van onze gezellige groep gevierd zou kunnen worden, waarbij de meest spectaculaire (lees: idiote) ideeën voorbij kwamen.... De gekste was wel: met elkaar (half)bloot op de foto met slechts hier en daar een breisel als bedekking van de meest intieme delen. Van de mooiste plaatjes zou dan een kalender gemaakt kunnen worden. Jammer, Is 'm niet geworden natuurlijk ;-) Maar man oh man, wat kun je dan een lol met elkaar hebben als de fantasie met je op de loop gaat; de tranen liepen ons over de wangen!
Over hoe het dan wel moest worden, mocht ik samen met de SnB-ers van het eerste uur, Herma en Marieke, bedenken. Ook nu weer enthousiasme alom en al snel hadden we een programma op papier. Na wat heen en weer gemail en een paar avonden knutselen was het grotendeels gepiept! Daarnaast stak Herma veel tijd en energie in het benaderen van sponsoren, want zeg zou zelf: wat is tegenwoordig een jubileum zonder Goodybag? Ook Marieke was vaak op pad om allerlei dingetjes 'te regelen' en hield zij de financiën goed in de gaten. En ik..... lag ondertussen op 't Spaanse strand vakantie te vieren :D

Op 16 september kwamen aan het einde van de middag de feestvierders voor de dag met een (deels) eigengebreide of -gehaakte creatie op 't hoofd de feestzaal bij Wouters binnen en we toasten met passend versierde glaasjes. 
Vervolgens gebeurde er van alles... Het raden van het gewicht van strengetjes wol in een weckpot; het verloten van de brei- of haakgerelateerde presentjes die iedereen had meegenomen; de geweldige quiz waarvoor iedereen al eerder de antwoorden had ingeleverd (maar wie had nou wat gezegd over bv de meest gekke plaats waar je ooit gebreid had, moeilijk hoor!); het heerlijke buffet met warme en koude gerechten; de 2 mini workshops (toe-up sokken breien door 'onze' Ammarins en kant breien door 'onze' Monique!); de afgedrukte foto's van de Flasmob die de man van Annemarie gemaakt had; al die leuke prijzen voor o.a. het leukste hoofddeksel, de winnaar van de quiz en van het gewicht raden; en de 2(!) tassen met allemaal leuke wolletjes, patronen, gadgets, kortingsbonnen; en, en... 
Het is allemaal als een roes aan me voorbij gegaan, maar af en toe komt er weer iets bij me boven en tovert zo'n herinnering een glimlach op m'n gezicht en geeft 't een warm gevoel. SnB Fryslân is één van de beste dingen die me de laatste jaren is 'overkomen'!
Gelukkig hebben o.a. Herma en Ammarins er op hun blogs uitgebreid over geschreven, dus voor de uitgebreide versies: klik en geniet van hun prachtige verslagen! 

7 opmerkingen:

 1. Wat is dit ook weer een prachtig verslag van het jubileumfeest. Je verslag gaf mij weer een grote glimlach om mijn mond! Thanks dear!!!

  Dikke Tut van Tijm. x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig gezellig zo te zien en prinsjesdag is er niks bij, wat een leuke hoofddeksels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk feest moet het zijn geweest! Leuk die foto met al die hoofddeksels!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk die foto met alle hoedjes en hoofddeksels! Die ga ik even jatteren hoor... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Aal, bedankt voor de reactie op m'n log!
  Duzzz.....van jou kwam dat mooie bolletje! Thanx!
  Groetjes,
  Froukje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd BreiSTERREN! Leuk verslag vanuit een super Friesland....(heb er 20 jaar gewoond)
  Lieve groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was geweldig! Heel erg bedankt voor AL het werk wat jullie verzet hebben om ons allemaal ZO te verrassen en te vermaken.

  MoniqueB.

  BeantwoordenVerwijderen