zondag 23 oktober 2011

Soktober

Een lange blogstilte hier, maar ik ben er weer!
Na de vier paren grijzen en zwarten voor schoonzoon Peter en (bijna) twee paar saaie, grijze voor Echtgenoot, is nu de beurt weer eens aan de drie kleintjes.
Hoewel: klein? Vince leeft ondertussen al op grote voet! Tijdens een 'weekend-logeerpartijtje' koos hij voor een groen/beige bol van Katia. Ook mooi, maar beppe had eigenlijk een heerlijk zachte Opal in spijkerbroekenblauw in gedachten. Maar... de klant is koning, ook als het m'n kleinzoon betreft. Wat hadden we een heerlijk weekendje inclusief cupcakes bakken en 'Ik hou van Holland' kijken. En al is meneertje 'al' achteneenhalf jaar; knuffelen met beppe op de bank vind ie nog heerlijk (en beppe ook hoor!).
Afgelopen week mocht hij met z'n grote liefde Maud en haar ouders naar Kos, de bofkont. Hij geniet met volle teugen van alle nieuwe indrukken en heeft o.a. in een warmwaterbron gelegen en dolfijnen zien zwemmen. Vanavond komt ie weer thuis en liggen de nieuwe sokken op hem te wachten.

Als Grote Broer bij pake en beppe mag logeren, kan Kleine Zus natuurlijk niet achterblijven! Dyonn kon niet wachten tot ze aan de beurt was en af en toe belde ze me om suggesties te doen voor 'haar' weekendje. "Meisjesdingen' wilde ze doen en volgens haar was dat dansen, leuke kleren (lees: rokjes) aantrekken en ook: 'meek-uppen'. Nou, dat hebben we gedaan.... de lipstick en oogschaduw werd rijkelijk over mijn gezicht verdeeld en ook mijn handen kregen een complete manicure behandeling, inclusief droog blazen van de lak.
Ook hebben we kastanjes gezocht, zijn we in de plaatselijke speeltuin geweest en lagen we op zondagochtend 3 (!) uren lang in het zwembad te bubbelen en ravotten. Voor Dyonn heb ik ook sokken gebreid, maar ik heb haar deze keer niet laten kiezen. Voor haar nichtje had ik al een keuze gemaakt, die ook perfect voor onze danseres/actrice was.
Ze nam ze gisteravond met gejuich en een vreugde dansje in ontvangst. We moesten daarna nog wel even 'zeurie' zijn en op een knop drukken zodat onze stoelen gingen draaien.... Volgt u het nog? Zeker weten: ze gaat zich opgeven voor 'The Voice'!

De sokjes voor Jade, onze jongste kleindochter, zijn net als die van Dyonn, gemaakt van een bol Regia Hand dye Effect. Op een SnB-avond kreeg ik deze van Hinke omdat ze niet zo enthousiast was over het kleurverloop. En ja, Aal weet altijd wel raad met een sokkenwolletje, dus nam ik dit mooie kleurtje graag aan!
Dochter Marijke koos het bolletje voor dochterlief en nu ze klaar zijn, blijkt dat er nog wel een paartje in zit. Misschien voor Jade haar Zusje, die in februari 2012 verwacht wordt? Voor Jade haar Broertje, die dan ook het Levenslicht hoopt te zien, vind ik vast nog wel een stoer, bijpassend restje!
Nu Marijke snel zwaarder wordt in deze zwangerschap, gaat beppe wat vaker langs om met Jade te spelen en te wandelen. Ze is dol op eendjes voeren en in de regen lopen vindt ze helemaal het einde; 'badje, badje' gilt ze dan. Een door haar ingeschonken kopje thee smaakt overheerlijk en ook mag ik op bezoek komen in haar buitenhuisje.

Dit drietal geeft ons zoveel vreugde en dat we -als alles goed mag blijven gaan- begin volgend jaar nog twee van die schatten mogen verwelkomen, is bijna niet te bevatten. Wat een weelde!

9 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig post Aal.Heb er erg van genoten. Inderdaad, wat een weelde, Kleinkindern! En wat heb je er hartverwarmend en vol liefde over geschreven.

  Vr.gr.Tijm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he die kleinkinderen, ze houden je jong. Bij ons komt volgend jaar ook weer 1 erbij, ik zie er naar uit. Inderdaad wat een weelde. Prachtige sokken weer en die met dat handgeverfde kleurtje vind ik wel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig om er een kleinzoon en een kleindochter bij te gaan krijgen. Ik maakte me al wat zorgen omdat het hier zo lang stil bleef, maar wat is er nu mooiere tijdbesteding dan de kleinkinderen?! Fijn hoor dat je zo van ze kan genieten, en er gaat toch ook niets boven een paar sokken van je eigen beppe!
  Op Ravelry zag ik vanmiddag al dat je weer heel productief bent geweest, mooie sokken en wat een prachtige foto's heb je er weer van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig blog om te lezen en wat heerlijk dat je zo hebt genoten van je kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je blog is, zoals altijd weer zo leuk om te lezen! Een extra compliment voor de mooie foto's. De toevoeging van een bloemetje of takje doet veel goed aan je foto. Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super-blogje Aal, mooie foto's en mooie sokken maar het mooist van alles je 3-tal. Hopelijk een gezond en gezellig 5-tal in 2012.........

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je gaat als een speer, een spoor van gelukkigheid achterlatend in sokkenvorm.
  Je breit ze prachtig, maakt ook nog mooie foto's en kijk die schatjes van kinderen.
  Ze boffen met zo'n oma!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke kleinkinderen en wat een mooie sokken wederom.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat geweldig al die mooie sokken en wat zullen de ontvangers er blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen