zondag 31 januari 2010

2010 sokken tot nu toe

Net als andere sokken-brei-bloggers geef ik mijn 2010-sokken nummers. Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel ik dit jaar ga maken. De nummers 01-2010 en 02-2010 heb ik voor mezelf gemaakt. Ze zijn van het merk Zigzag in het blauw/wit en beige/bruin. De blauw/witte in een rib van 4-1-1-1. Toen ze klaar waren, vond ik het ribje niet zo mooi, maar toen ik ze binnenstebuiten keerde, bevielen ze me veel beter. Bovendien voelde het zo ook zachter aan mijn voeten! Ik had vaak koude voeten, maar dat is nu afgelopen! Heerlijk, met 75% wol er in. Geen foto van gemaakt: direct aangetrokken tegen de kou. De beige/bruine -in een gewoon 3/1 ribje- liggen 'op nieuw', dus daar komt nog een foto van.
Van het zelfde soort garen is ook de 03-2010 gemaakt. Ook weer gewoon in een 3/1 ribje, de strepen maken het mooi genoeg vind ik. Ze zijn voor 'Brambo', de vader van vriendin Bonsien. Hij wordt 6 februari 70 jaar en ik ben benieuwd hoe hij dit cadeautje zal vinden.

De A-2010 en B-2010 zijn mutsen van elk 1 bol gemêleerd Wibra garen. Een zwart/grijze voor collega J en een blauw/groene voor mezelf. Met dubbele draad en pennen 4 rondgebreid in het koffieboontje patroon met als finishing touch een gehaakt bloemetje erop. De "andere breisels" niet zijnde sokken, markeer ik met letters, om de (sokken)tel niet kwijt te raken ;-)

Dit is 04-2010. Vooral het heldere blauwe sprak me aan toen ik de bol van Scheepjes kocht. Gewoon tricot gebreid; ik wilde snel nòg een paar warme sokken. Ondanks maat 42 en vrij lange boord, toch nog garen over. Vind ik vast wel eens een bestemming voor.
En dan..... de 05-2010. Alweer voor mezelf, deze Bergen Effect van Botter IJsselmuiden. Geen 75% wol, maar wel heerlijk zacht in een ladderajourtje uit het boekje 'Sokken van teen tot boord'. Dat vanaf de teen breien is me nog niet gelukt, maar ach de patroontjes doen het andersom ook wel ;-) Toen ik in november in Florida was, heb ik van deze wol in het groen ook al koffieboontje sokken gemaakt. De 07-2010 hieronder is van hetzelfde garen gemaakt voor Bonsien. Zij is ook het showmodel en zo komt het prachtige patroon 'blackrose' mooi uit. Al surfend kwam ik dit patroon tegen op het blog van Siem en al doorklikkend kwam ik weer op Ravelry terecht. Man, wat veel leuks is daar te vinden (maar dat weten de doorgewinterde breisters vast al heel lang)!

En dan de 06-2010 en C-2010. Het eerste nummer staat voor gewone-grijsjes voor J, vriendlief van Bonsien en de C-2010 is, jawel, een clapotis. Voor de veiligheid maar begonnen met niet al te duur garen (ook weer: de rood/roze van Bergen Effect), maar hij wordt hartstikke mooi! De dames van de Stich 'n Bitch Fryslân (ben nu 1 keer geweest, ga woensdag weer!) hebben me over de streep getrokken: gewoon doèn! Dank zij hen weet ik ook hoe je clapotis moet uitspreken........haha.

De nrs 08-2010 en 09-2010 staan inmiddels ook op de pennen, maar daarover later meer.

3 opmerkingen:

 1. O super, een blog naar mijn hart, met veel mooie sokken! Ik wens je een superblogtijd toe, mij heb je al als vaste gast,

  groetjes, Angeli (sokkenmuis)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Aal,
  je hebt er al heel wat kilometers op zitten! Je bent ook nog snel zeg!
  Inderdaad: gewoon beginnen en lekker doorgaan. Dan zijn zometeen niet alleen je voeten lekker warm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ook gevonden :-), was gezellig woensdag! En wat brei je veel sokken zeg, mijn sokken zijn nog niet af. Dit weekend, en dan gaan ze naar mijn moeder :-)...

  BeantwoordenVerwijderen