zondag 11 april 2010

De Blije Doos

Afgelopen vrijdag mocht ik een Blije Doos ontvangen...huh? Nee, niet die, maar eentje van mijn breimaatje uit het Zuiden des Lands! Hoe dat zo gekomen is? Luister en huiver....
Een week of wat terug bood zij mij aan haar lief een paar sockblockers voor mij te laten maken. Ze had natuurlijk al lang gezien dat ik moeite had met het presenteren van bepaalde modellen sokken. Nou, dat aanbod nam ik graag aan en al snel vertelde ze mij dat ze klaar waren, samen met nòg een paar maatjes.... Veel te gek natuurlijk, maar ja..... wèl heel fantastisch! Afgelopen donderdag heeft ze ze opgestuurd en omdat ze niet over een klein doosje beschikte, moest het een grotere worden. Ze mailde me dat "ik het wel druk zou krijgen met lezen". En ik maar gissen wat die cryptische omschrijving nou zou kunnen betekenen. Natuurlijk! De doos was te groot voor de sockblockers en om gerammel te voorkomen, had ze natuurlijk een aantal Limburgse dagbladen in De Doos gedaan. Dacht ik. Helemaal verkeerd gedacht...... Toen ik vrijdag thuis kwam van mijn oppasdagje, stond daar De Doos ter grootte van een stoeptegel in kubusvorm op de tafel. Opgewonden maakte ik 'm open en wat ik toen zag!!! Hé-le-maal vòl wolletjes, met er tussen in 2 paar grote en 3 single kleine sockblockers, een zak drop (mmmm), een mooie pen, een koekje + oploskoffietje -om eerst eens rustig mee bij te komen ;-)- en allemaal leuke, lieve en informatieve briefjes (veel lezen dus!). Om elk gaatje gevuld te krijgen had ze er ook nog eens een zak vol met grijze leftovers tussen gepropt. Wat een verwennerij! Ik was en ben helemaal verrukt van zoveel mooie en praktische cadeautjes. Ik zal niet alles voor mezelf houden; mijn moeder krijgt ook wat voor haar breierij ten bate van de Nierstichting.
Ik heb het al een paar keer gedaan, maar doe het hier nogmaals: Angeli, ontzettend bedankt voor zoveel moois!

Er is nu één probleem: ik had met mijn lief afgesproken dat mijn voorraad in één plastic box zou passen...... ;-))

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk al die onverwachte verwennerij. Heel leuk gedaan, hoe moet dat nu me manlief?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mens, die meid spóórt niet! Jou zo opzadelen met al dat spul en nog een huwelijkscrisis veroorzaken ook, dat kan toch zomaar niet.
  Aan de andere kant, zo groot kan je probleem niet zijn, kwestie van doorbreien en dan hoeft het toch helemaal niet in een box? Zoek een aantal voeten en kleed ze aan....hup hup!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi.Wat een verwennerij en die huwelijkscrisis dat valt wel mee toch.Het zijn toch onze zuiderburen waar je het van hebben moet.En nu maar breien dan past de rest wel in de bakken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n doos vol! Lekker van genieten. Ik beloof mijn man niet meer zoveel:) maar ik heb nu een ander doel en dat helpt ook;)
  En zekere mevvrouw uit limburg, je mag mijn adres ook wel;)))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Aal,
  Wat ziet het er allemaal weer mooi uit!
  En.....wat een leuke blije doos; daar kun je wat mee die zuidelijke tiepes ;).
  lfs Annette

  BeantwoordenVerwijderen