donderdag 15 april 2010

Bonsien

We zijn al meer dan 20 jaar collega's en sinds een jaar of 5, 6 ook vriendinnen. Daarvoor kenden we ook al een periode van innige vriendschap, maar toen waren we allebei heel andere mensen en op een gegeven moment was de 'klik' even weg en liepen onze wegen niet meer naast elkaar. Kan gebeuren en is ook helemaal niet erg. Allerlei omstandigheden brachten ons weer bijelkaar en daardoor èn door de jaren wijzer geworden, is onze 'relatie' weer een hele fijne. We delen vele vreugdevolle momenten, maar zijn er ook voor elkaar als er iets verdrietigs gebeurt. We zijn 2 maal op vakantie geweest naar Florida en hoewel sommigen hun hart vast hielden (twee van die bekstukken ruim 2 weken samen, gaat dat wel goed?), hebben we de tijd van ons leven gehad.
De schilderkunst heeft ons beider interesse en vorig jaar hebben we een masterclass bij de bekende Friese schilder Beb Mulder gedaan. Een zeer inspirerende ervaring en sindsdien is Bonsien niet meer te stuiten. Zo maakt ze prachtige kaarten en ook fantastische, kleurrijke doeken. In de kleinste galerie van Leeuwarden (haar toilet..;-)) hangt regelmatig nieuw werk en ook ik heb het genoegen een paar van haar stukken te hebben hangen (zie foto). Nu is Bonsien niet haar echte naam, maar een pseudoniem. Een beetje schrijfster heeft een pseudoniem.... en schrijven kan ze óók als de beste! Ze is nog wat terughoudend, maar ik weet zeker dat ze ooit gaat publiceren! Vandaag is mijn dinnetje 43 jaar geworden en ter gelegenheid daarvan heb ik deze kleurrijke Regia Flusi das Sockenmonster sokken in koffieboontje patroon voor haar gemaakt.
Lieve Bonsien, afgelopen jaar heb je nieuw geluk gevonden en ik mocht vanaf de zijlijn mee beleven hoe jij weer bij de wal bent opgeklauterd. Ik ben heel blij voor je en zó trots op je. Een heel gelukkig nieuw Levensjaar gewenst!

5 opmerkingen:

 1. Prachtig verhaal, en de sokken zijn erg mooi van kleur bij het schilderwerk, al houd ik het bij breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, koffieboontjes zijn altijd leuk, en deze leuk is echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Liefs van je dinnetje.
  En.... in 2011 Barcelona.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hieperdepiep voor Bonsien! En wat een mooi schilderij, ik kom hier voor de sokken maar deze kleurenpracht zou ook bij mij niet misstaan! Wat een creativiteit, en dan zo'n speciale vriendinnensokken erbij...! Het koffieboontje blijft altijd even leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig verhaal en wat zal ze blij zijn met de koffieboontje sokken zien er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen