zondag 18 april 2010

Sock Parade

Omdat ik eigenlijk liever brei dan achter de computer zit, blijft het publiceren van de resultaten er soms even bij......
En ja, nu ik van die mooie sockblockers heb, hoeft de wijze van presenteren ook geen probleem meer te zijn.
Daarom vandaag:
A (small) Parade of Socks, made by Beppe Aal....;-)

I proudly present: My number 2010-27: The Cotton Spring Socks. Een goed gelukte tweeling (toch even puzzelen toen de draden in één bol aan elkaar geknoopt bleken!!) van Regia Weekend color in een simpel ribje voor de boord en de voet gewoon in tricotsteek. Lekker voor mezelf en ze zitten en dragen heerlijk.

Dan de 2010-28jes. Licht & Luchtig genaamd, van heerlijk zachte Panda Cotton met bamboe erdoor. Het patroon komt uit 'Originele sokken zelf breien' van Klöpper en Schoen. Simpel en snel te maken en toch een mooi effect. De kleur is eigenlijk meer mintachtig, maar was slecht te fotograferen binnenshuis. Ook deze zijn al in gebruik genomen door ..... me, me, me!
Ook buiten fotograferen geeft geen garantie voor de juiste kleur. De 2010-29 is toch echt heel donkerblauw! Deze standaard sokken van Botter IJsselmuiden Bergen zijn voor collega P die op 1 mei a.s. zijn 25-jarig dienstjubileum hoopt te vieren. Nu gebeurt zoiets wel vaker natuurlijk, maar voor P was dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Ruim 2 jaar geleden werd hij getroffen door een herseninfarct en dan staat je wereld wel heel erg op z'n kop.... Door veel wilskracht heeft hij zich door deze rampspoed heengeslagen en hoewel met enige beperkingen, is hij weer voor een aantal uren bij ons aan het werk. Ik heb diep respect voor deze man gekregen en heb deze sokken met liefde voor hem gemaakt.

De volgende in het rijtje van 'affe sokken' zijn gemaakt van een restje Regia Flusi (die van Bonsien) en een beetje van een nieuw gekocht bolletje Lana Grossa Meilenweit in pittig roze.
Tadaaaa..... 2010-30: The Pink Lollypops in maatje 24/25. En dan tref je het als er precies genoeg is voor jouw maat, dus lieve Dyonn: ze komen er aan hoor! Heerlijk om zo de restjes op te kunnen maken.
En dan nog Le Grande Finale voor vandaag:

Ze zijn gisteren van de naalden gerold, deze Lana Grossa Meilenweit Soja Socks. Zachtere wol heb ik nog niet gevoeld, zó zalig! Weer een prefecte tweeling en dat is ook niet zo moeilijk als je twee 50-grams bolletjes gebruikt. Hoewel: één van de bollen was andersom opgewonden! Niks van gezien toen ik ze vorige week kocht in Winterswijk bij het Zwarte Schaap. Met dit paar, de 2010-31, raakt mijn sokkenla al aardig vol......;-)

Zo, weer helemaal bijgewerkt!

5 opmerkingen:

 1. Ik wordt hier zomaar stil van, zoveel moois op de late avond! Prachtige sokken! Had ik maar maat 24/25.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een productie.Prachtig.Zoveel productie heb ik niet.Heb er een paar af maar die komen niet eerder dan eind mei op t blog en mijn black roses liggen even stil omdat ik wat nieuws aan t proberen ben.Breien op een rondbreinaald van 20 cm.Dit gaat niet zo snel.Maar we zetten door.De aanhouder wint.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Hilda, laat me je ervaringen weten, ik heb er onlangs ook een gekocht, maar nog niet geprobeerd! Ben benieuwd wat je er van vindt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een prachtige sokken heb je weer gemaakt, en wat een hoop mensen heb je weer gelukkig gemaakt met een paar handgebreidde sokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jemig de pemig wat een produktie!!

  Groet,

  Siem

  BeantwoordenVerwijderen