woensdag 26 mei 2010

Mini vakantie

Afgelopen Pinksterweekend brachten Lief en ik door op een camping in Noord-Holland, samen met lieve vrienden. Het is deze zomer 10 jaar geleden dat we hen op een Zwitserse camping leerden kennen en we vonden dit lustrum waard om gevierd te worden. Nou, gevierd is er! Op allerlei wijzen; o.a. met een bezoekje aan Finlandia in Bergen. Als je dan zó dicht in de buurt kampeert, móet je wel gaan, toch? Zeker als je weet dat (bijna) alle Drops in de summersale zat met 30% off!
Vriendin Alice en ik hebben daar ruim een uur rondgestruind, terwijl onze mannen geduldig buiten op een muurtje in het zonnetje zaten te wachten. En maar wachten.... op 2 vrouwen die uit al dat moois maar moeilijk een keuze konden maken, want ja: Het Budget he.....! We lieten ons uitvoerig adviseren en uiteindelijk kwam ik met deze effen wolletjes naar buiten. Effen, omdat ik nog heel veel mooie kantsokken op Ravelry heb ontdekt die ik van effen garen wil maken. De knalrose streng is het kantgaren Centolavaggi van Filatura Di Crosa. Ik wil me deze zomer toch eens wagen aan een mooie kantsjaal of -doek. De (brei?)tas is ook een cadeautje voor mezelf; zo helemaal mijn kleurtjes!
Naast shoppen, praten, slenteren langs de zee, terrasjes 'doen', lekker eten en drinken bij de caravan, kaartspelletjes en oude herinneringen ophalen, vonden we zowaar nog tijd om af en toe een paar pennetjes te breien. Alice worstelde met de nieuw aangeschafte bamboe sokkennaaldjes (valt eerst niet mee als je lange naalden gewend bent!) en ik wisselde de 'Clandestines' (kantsokken) af met de eenvoudige 'Jierdeisokken foar ús Heit'.
Het is een onvergetelijk weekend geworden en zeker voor herhaling vatbaar. Lang hoeven we niet te wachten: deze zomer kamperen we alweer samen in de Achterhoek! Ook dan gaan de breinaalden en een behoorlijke voorraad stash mee....;-)
Heerlijk, zo'n hobby!

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n hobby, maar nog heerlijker deze te kunnen delen met vriendinnen met dezelfde 'gekte'. Klinkt als een hele speciale mini-vakantie...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip Aal, Mooi garen heb je gescoord. Het blijft een gezellige hobby. Het lijkt mij ook erg vervelend breien met die korte naaldjes, ik vraag me af wat het voordeel is i.v.m mijn zere pols. Ben wel af en toe aan het breien met de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt het weer echt mee gehad en dan ook nog kunnen breien met een vriendin ,,ook nog naar de wolwinkel wat zal jij genoten hebben
  had het maar gezegt dat je in Bergen was hadden we een bakkie kunnen doen op een gezellig terras daar ,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te horen heel gezellig en wat weer een mooie wolletjes heb je gescoord.Dit verdient gewoon lacesokken.Op naar de zomer maar zo te horen kan je er wel weer even tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te lezen heb je het heerlijk naar je zin zin gehad. Je hebt weer allemaal leuke inkopen gedaan mooi kleuren. Je hebt vast alweer de kriebels om ermee te beginnen. Je hebt het echt getroffen met het weer. J.E

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In de achterhoek ( winterswijk ) is ook een hele leuke breiwinkel...het zwarte schaap. Ik dacht ik zeg het maar even dan kun je vast gaan sparen...LOL
  Groetjes Natascha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooooh bij finlandia geweest, wat heerlijk! Ik ken de winkel... Lekker zo'n uitje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat klinkt erg gezellig. Fijn als je vriendinnen heb met dezelfde hobby en mannen die het ook goed met elkaar kunnen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen