donderdag 15 juli 2010

Roemeens 11-tal

Het is gelukt! Het zijn geen 10, 10, 10 geworden, maar (bijna) 11! Morgen breng ik het hele elftal in de trein naar Angeli in Zuid-Limburg en de laatste toeren van de linksback (speelt met rugnummer 11) brei ik in de trein wel af. Na de sneeuwoverlast van afgelopen winter tracteerde de NS op dagkaarten en de mijne is in juli en augustus geldig. Ik wilde volop genieten van deze geste, dus het reisdoel was snel gemaakt. We hopen er morgen een heel gezellig dagje van te maken en tussen het breigebabbel door, wordt er vast ook nog wel even aan een sok gebreid ;-)
De R-sokkies nr 8 zijn gemaakt van een grote rest Regia. Het eerste deel van de 100 grams bol was gebruikt voor een paar voor Vince en hij heeft ze de hele lange, koude winter gedragen. Na enig gepuzzel (groot rapport in het garen) kwam deze tweeling tevoorschijn.
Het garen voor de blauwtjes in het patroon van Lies (New Born Recipy) had Angeli me nagelaten, nadat ik van die OnLine wol een paar Spiegelsokken (ook patroon van Lies) voor haar had gebreid. Simpel te maken, maar oh zo mooi die nr 9.
Toen waren de mooiste gekleurde resten zo goed als op en heb ik een begin gemaakt met de berg grijzen. Niks an, maar wèl lekker warm en daar gaat het vooral om bij -10 toch?

De linksback van 't Romeense elftal (nr 11) is gemaakt van een mij onbekend garen uit de Blije Doos. Toen mijn dochters klein waren, breide ik vaak kniekousjes voor ze en deze fijne wol leende zich uitstekend voor het klokjespatroon wat ik voor mijn meiden veel gebruikt heb. Ook weer heel makkelijk te maken en toch veel voldoening.

Mijn missie is geslaagd en dat ga ik morgen in Zuid-Limburg vieren!

3 opmerkingen:

 1. Geweldig mooi de sokken,en wat ga jij snel.
  Ik wens jullie morgen een hele leuke dag toe.
  Ik brei ook voor Roemenie.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zij komt, zij komt, die lieve goede.........
  En brengt mee een zak vol kadootjes? Is het niet voor mij dan wel voor de R-kindjes! Ik verheug me enorm op je komst en sta luid het Limburgs volkslied te zingen met een rode roos in mijn linkerhand, op het perron! Fryslan meets Limburg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. T zijn weer mooie sokken Aal.Dat klokjespatroon waar kan ik dat vinden?Als ik dit schrijf ben je al weer thuis en hoop dat je het heel gezellig hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen