zondag 12 september 2010

Van alles en nog wat..

hield me bezig de afgelopen weken en een blogje schrijven kwam er maar niet van. Ondertussen stapelden de breisels zich hier op en gisteren heb ik daar maar eens een fotoshoot van gemaakt zodat eigenlijk niets meer mij tegen hoeft te houden om mijn breiresultaten in een stukje te gieten. Dus: na een sterke bak koffie ben ik nu in mijn 'kantoortje' gaan zitten (= kastdeur open doen) en.... typen maar!

De Hubbysocks maar het eerste aangepakt. Moeilijk, want hoe presenteer je een super saai stel sokken? Niets in die sokken wat iemand zou kunnen boeien.... ; dit vroeg om een aandachttrekkend achtergrondje. Een paar jaar geleden kreeg het schildervirus mij te pakken nadat mijn ouders mij op m'n 50ste verjaardag een aantal schilderlessen cadeau deed. Het bleek een schot in de roos en ik kan me af en toe heerlijk 'verliezen' op m'n ateliertje op één van de slaapkamers. Even de waan van alle dag vergeten en mijn gevoel laten spreken met verf, papier, lijm, zand, kwasten, paletmessen, verfrollers en wàt niet al. De achtergrond van sokkenpaar nummer 2010-66 heb ik gemaakt tijdens een workshop bij Bert van Mourik; cadeau gekregen van mijn Tielse vriendinnetje Betty. We hadden daar in september 2006 samen een geweldige dag aan het Appeldijkje in Tricht. Apart detail: tussen het schilderen door tracteerde Bert ons op zijn liedjes aan de piano! (foto door de helft moeten 'knippen'; anders kwam ie er een kwartslag gedraaid op, grrr)
Dan de Gail van Alice. Is ook al een tijdje klaar, maar pas vorig weekend afgeleverd in Winterswijk tijdens een nazomerweekendje daar met de caravan. Ze is er helemaal blij mee en wilde best even poseren, maar dan zónder hoofd..... OK, prima, maar je 'zag er echt wel uit' hoor meis! Voor deze Gail heb ik zo'n 180 gram sokkenwol van Regia Havanna Color gebruikt. Zwaar werk aan het einde want met pennen viereneenhalf meer dan 460 steken breien vergde veel van mijn armspieren; breien is topsport ;-)!!
Augustus was een echt een Gail-maand, dus mijn sokkenaantal bleef een beetje hangen in de sixty's zeg maar. Op 1 oktober wil ik toch wel 'seventyfive' paren af hebben, dus september wordt mijn sokken-brei-maand. Om het aantal snel wat op te krikken, heb ik voor Jarno ('t zoontje van collega J) gelijk maar twee paartjes maatje 19/20 van wat restjes gemaakt. De blauwtjes zijn geen twins, maar dat waren de sokken die Jarno's mama voor zich zelf maakte van die Regia Cotton Flowers ook niet. Voor de Pjutte (peuter) sokjes had ik nog een restje Flusi Sokkenmonster liggen; wèl een tweeling en dat vind ik toch het leukste om te doen. Nog wel wat te groot, maar daar zal dit mannetje snel genoeg in groeien.
En toen was kleinzoon Vince weer eens aan de beurt. Hij had de wol al in het voorjaar gereserveerd ("goed onthouden hè bep, dat dit mijn sokken worden!") en met die herfstige dagen van laatst had ik wel zin in deze kleurtjes. De wol breide enorm uit en met een restje bruin uit de zak van de geefster-uit-de-trein lukt het twee paren te maken. Gewoon in een 3/1 ribje en dat ie blij was, is wel te zien denk ik..... ;-) Met deze Meilenweit Colortweed's staat de teller op 70 en ik denk dat ik het wel ga redden..... (sprak zij eigenwijs)

7 opmerkingen:

 1. Eigenwijs, jawel die dame ken ik! Meis je mag wel wat meer bloggen hoor, ik begon al af te kicken en dat kan toch echt niet! Je maakt zuk een mooie gails, prachtige herfstsokken en die kleintjes zijn ook al zo'n schatjes! En wat zal ik van die hubby's eens zeggen, ze zijn ...
  eh tja, ze zijn. Blauw?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat een verhaal hier op dit blog.Ook ik had al afkickverschijnselen van je blog.Wat is de gail weer mooi en je 75 paar sokken dat lukt je ook wel.Ook ik moet weer nodig op mijn blog schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige werkstukken weer, die foto van je kleinzoon vind ik super,heerlijk als je kleinkind zo blij is met de door jou gebreide sokken :)) De gail tja die vind ik zo geweldig mooi, daar heb ik geen woorden voor :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje , wat een prachtige breisels , en zoveel !!!! Ik zal toch eens een flinke schop onder mijn **** moeten krijgen om ook weer wat meer te gaan breien :-))
  Patti xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, ik ben dus niet de enige die je verhalen en foto's van je prachtige breisels had gemist!
  Enne......euh...sokken in grote maten voor lieftallige partners...oef....heb hier ook wat op de pennen staan. Gelukkig had mijn lieve vriend een grijs gemeleerde wol uitgezocht deze zomer in Bergen, maar toch....moet wel maatje 46 breien....maar goed, die wissel ik dan maar af met een wat kleinere variant voor mezelf, mijn meissie of...de R-doos!

  Breigroetjes uut d'n achterhook,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha daar ben je weer..... en met een super logje, Meis wat een mooie Gail en leuk, leuk je schilderkunsten....heerlijk blauw. En wat een lieve Vince en zo blij met zijn sokken.
  Groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend leuke foto van je kleinzoon! Ik kan me voorstellen dat hij blij is met zijn sokken, ze zijn erg mooi. Leuk dat je hebt meegedaan aan mijn link party!

  Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen