zondag 17 oktober 2010

Speedknitting

Als vervolg op het elftal sokkenparen welke ik een paar maanden geleden naar Angeli bracht voor de Roemenië-doos met sokken, sjaals, mutsen en wat niet al, ben ik onlangs begonnen met de tweede lichting. In december gaat Henriëtte weer met een auto vol hulpgoederen naar het dan waarschijnlijk zéér koude Roemenië terug om daar kinderen in een weeshuis wederom van warme voeten, hoofden en lijfjes te voorzien. Mijn elftal en àl die andere gebreide en gehaakte spullen zijn onlangs met veel enthousiastme ontvangen heb ik begrepen en dat voelt heel fijn. Zó fijn, dat ik een oproep op Ravelry van Rachel om een dag met een groep vrouwen voor Roemeense kinderen te gaan breien, met een volmondig JA beantwoord heb.
A.s. vrijdag 22 oktober zal er een meeting zijn in Nieuwleusen bij Nelly en daar ik niet met lege handen aan wil komen, heb ik de afgelopen dagen aan speedknitting gedaan. Elk vrij momentje is benut om tot dit resultaat te komen: 3 paar sokken in de maten 34/35, 38/39 en 40/41 liggen klaar om mee te nemen naar die Droombreidag. Ook Henriëtte hoopt daar te zijn en dan kan dit stel mooi alvast met haar mee terug. De 6-ply grijze en de rode Botter IJsselmuiden wol kreeg ik van een lieve collega en de blauwe had ik zelf nog liggen. In dit tempo kan ik er deze week vast nòg wel een paar afkrijgen.
Als ik niet uitkijk, komt mijn jaaraantal nog boven de 100 te liggen..... ;-)

8 opmerkingen:

 1. Dat gaat maar door, geweldig zeg. Ik ben er nu ook achter dat de pijn in mijn pols niet van het breien komt, maar van het uitwringen van werkdoeken. Ik heb het een hele poos voorzichtig aan gedaan en moet nog oppassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi
  ik zou zo zeggen even door prikken.Maar het is een goed gevoel.
  Ik ben op dit moment een naakte moederloze pop aan het aan kleden voor een kinder tehuis in Polen of in de Oekraine Ik weet nog niet waar ze het eerst naar toe gaan.De man van een vanonze dames van ons handbrei klupje gaat altijd mee dus binnen kort weet ik waar mijn weesjes naar toe gaan. (liggen er dus meer maar 1voor 1 in de kleren ) vnm breien
  Groet Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat heb je er al veel gebreid zeg. Dat doe ik je niet na. Hoeveel heb je er dit jaar al gebreid. Wat zullen ze in Roemenie blij zijn met de sokken. Mooi ook voor de gene die ze gaat brengen. Moet geweldig zijn om mensen er daar mee blij te maken. Wat is speedbreien? Petje af hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn alweer hele mooie sokken geworden.
  Als tussendoortje ga ik vrijdag de 22e ook een stel "Droomsokken" breien. Het was de bedoeling dat we dat weekend weg zouden gaan, maar door onvoorziene omstandigheden kan dat niet doorgaan. Dus ga ik lekker thuis zitten breien. Begin vrijdag en desnoods brei ik het hele weekend nog verder aan de sokken.

  Liefs,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn weer mooi Aal.Ook ik ben weer los voor Roemenie.Stand van zaken 1 paar sokken,2 mutsen en een sjaal.Heb van Angeli sokkenwol gehad waar ik nu een paar sokken van brei.Ik ben vrijdag niet van de partij wat ik ONTZETTEND jammer vindt.Had jullie graag ontmoet.Mooi nou ga ik weer verder breien en misschien staat er morgen wat bij mij op t blog.

  groetjes Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Aal,

  Wat goed van je , ik brei helaas niet zo snel als jij maar als ik er een paar over heb gaan ze weer richting Angeli voor het goede doel :))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meid wat een geweldig triootje, daar kan voor vrijdag met gemak nog een 4e paartje bij toch? Go girl!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vond het heel leuk om je te ontmoeten en ik zal je linken op onze weblog. Gr Henriëtte

  BeantwoordenVerwijderen