zaterdag 7 mei 2011

Diedeltsje

Ik heb het voor elkaar gekregen.... mijn eerste 'sockdesign'! Nou ja, design is een groot woord; alleen het korte boordje is ontsproten aan mijn fantasie. Het voetje is gewoon mijn standaardmodelletje wat ik vrijwel altijd maak :)
Er zijn weinig sokpatronen voor kinderen te vinden, dus dat is mijn doelgroep geworden. Dat er een zwierig randje aan moest komen stond wel vast, maar ja hoe doe je dat? Ik had al raad gevraagd op Ravelry, maar het was allemaal net niet wat ik in mijn hoofd had. Lastig, maar.... gelukkig is Mem (mijn moeder) er nog! 
Zij kon mijn beeld wat ik er van had goed vertalen naar 'breitaal' en ik begreep direct wat ze bedoelde.
Van Angeli had ik al eens zo'n 40 gram sneeuwwitte, zachte katoen gekregen onder het motto 'jij hebt kleindochtertjes; maak er maar wat moois van'.
Al breiend bedacht ik dat gaatjes leuk zouden zijn om een lintje door te rijgen. 
Na 2 dagen denken, breien, redeneren, meten en proberen is 'Diedeltsje' dan ontstaan. Diedeltsje is een nostalgisch enkelsokje met verwisselbaar lint of koordje voor meisjes. Ze staan heel zoet in een lief (lak)schoentje, maar ook super stoer in gympies. Het strikje kan ook voor of aan de zijkant gedragen worden; net wat je wilt. Ik zit nog te broeden op andere variaties en versiermaterialen; suggesties zijn van harte welkom! 
Misschien ga ik het patroon uitschrijven, maar dat is afhankelijk van de reacties....... :)

15 opmerkingen:

  1. Heel mooi voor een (klein)dochtertje en ik ben tegenwoordig een grote fan van zelfgebreide sokken. Met de breibeschrijving van het beengedeelte zou ik echt blij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooie diedeltjes, grappig die naam. Voor echte diedeltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat schattig! Ze doen mij denken aan de belletjes sokjes op Wolhalla, daar zit ook zo'n leuk randje aan. Maar dit is ook zo leuk met een lintje. Mijn complimenten hoor! ❤ ❥ ❤ ❥

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik lees wel mee, maar reageer niet altijd, maar nu moet ik wel. Deze zijn zo schattig, en ook al heb ik geen dochters of kleindochters laat dat patroon maar komen, hier liggen pennen en wol alvast klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve sokjes hoor! Gefeliciteerd me je eerste eigen design!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. marlies hoogland8 mei 2011 om 13:09

    Erg leuk, top gedaan, een muizentandje aan de bovenkant, is dat niet iets, als omslag dan?
    groeten marlies hoogland

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ah wat een lieverdjes, schatjes zijn het weer, ik wil natuurlijk wel graag dat patroontje want hoewel ik geen sneeuwwit katoen/blend sokkenwolletje meer heb, en ook geen dochters of kleindochters, ik wil ze graag breien!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jammer dat mijn dochter inmiddels 22 is , maar anders had ik het wel geweten oftewel wat een schatjes. En het patroontje , heel graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Erg mooi! En je treft het maar met zo'n mooie woonplaats. Ik loop er stage!

    Groetjes Jildou (dochter van Froukjes)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gewoon doen! (en dan bedoel ik uitschrijven van het patroon) Ze zijn namelijk hardstikke leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ze zijn echt super leuk. Ook al is mijn kleindochter nu 12 jaar en wil ze zeker niet deze sokjes, toch zou ik het leuk vinden om ze te maken hoor :-))Je hebt ook een super leuke naam bedacht!!
    Caro55(ravelry)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. prachtig, zo schattig! Heel graag uitschrijven hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. O wat een snoepjes!!
    Ik vind die gaatjesrand erg mooi, dus schrijf maar lekker dat patroontje...

    BeantwoordenVerwijderen