vrijdag 20 mei 2011

'Krekt as Beppe' sokken

Uit een 100 grams bol brei ik met gemak een paar sokken; sterker nog: er blijft meestal wel een leuk restje over. Nu kan ik die restjes natuurlijk schenken aan één van de vele 'sokkendekenbreisters', maar als het restje precies genoeg is voor een paar kleindochtersokjes, tsja..... :)
De bol Zitron trekking Pro Natura heb ik vorig jaar geruild met Angeli en deze bol heeft al diverse (virtuele) bestemmingen gehad. Omdat de recensies voor deze wol qua slijtvastheid niet zo lovend zijn, had ik bedacht dat het dan maar een col moest worden. Met goede moed begonnen, maar het werd 'm gewoon net niet... Bovendien kriebelde 't behoorlijk, dus geen wolletje voor dit doel. Uitgehaald en met WolWi prachtige cakejes gemaakt en meegenomen tijdens onze Paastrip naar de Achterhoek. Daar zou het gebeuren: twee mooie breiboeken meegenomen, maar.... geen keuze kunnen maken. Het was het allemaal net niet in combinatie met deze (onderhand toch wel probleem)wol. Maar geen wolletje is mij de baas, dus ging ik voor 'zeker', oftewel ik heb er gewoon een variant (in de 3e toer niet "sl1, k2tog, psso", maar "s2tog, K, psso") op de Hedera's van Cookie A van gemaakt. Hehe, eindelijk een goeie combi! 
Er bleef 26 gram over (lang leve de weegschaal!) en dat is genoeg voor een paar Jade sokkies. Een paar mini Hederaatjes toont niet met zo'n breed patroon, maar het Eyelet Rib patroontje is ook leuk voor kleine voetjes. Net als de Hedera's elke 4 toeren herhalingen en het breit lekker snel weg. Er is een paar meter overgebleven en die bewaar ik toch maar als stopgaren voor mijn nieuwe Hedera's, gezien de slijtvastheid.....
Vorig jaar maakte ik deze sokken voor vriendin Alice en ik kocht meteen ook maar dezelfde Lana Grossa Meilenweit Soja voor mezelf omdat het nou eenmaal ook mijn favo kleuren zijn.. De wol die over was, had ik goed bewaard met het oog op kleindochtersokken. 
Samen met de rest van mijn Sojasokken in dit heerlijke streepje, kon er met gemak nog een paartje voor Dyonn uit. Ik heb zelfs nog wat over: voor deze Sokkendekenbreister
En toen stond de 2011-sokkenteller alweer op 45, waarvan 22 d*R*eamers. 
Hoezo sokkenbreiverslaafd....:D

12 opmerkingen:

 1. Dag Friesland! Dag Aal, je hebt weer mooie sokken gemaakt. Leuk om het hele verhaal te lezen. Enne die sokkendekenbreister die is er vast supernblij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een geweldige score en deze sokkenwoldekenbreister is héél gelukkig met de restjes van Beppe en kleindochter sokkies.....
  Vier hele mooie paren zijn het weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LEUK ALLEMAAL.
  Gelijk effe sjekke of het reactie achterlaten wel werk....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie sokken weer Aal. 45 alweer. Je gaat als een speer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterende sokken en ook zo mooi geshowd!!!!
  Helemaal te gek, Aal, mijn complimenten.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige sokken zijn ook dit weer geworden!
  Wat zal je kleindochter blij zijn met de sokken van oma.

  Breigroetjes,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kun jij zelfs uit een restje van 26 gram nog een paar sokjes toveren? Ongelofelijk... heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heet ziet er weer super uit Aal! Jammer dat Annie MG er niet meer is, want er moet een nieuw liedje komen 'Mijn oma, mijn oma, de beste breister van Europa'!!
  liefs van je dinnetje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie sokken hoor, vooral die paarse natuurlijk! En inderdaad heel efficiënt om van die laatste grammen kleine sokjes te breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben je heerlijk creatie bezig geweest. Mooie sokken heb je weer gebreid. Prachtig zijn ze weer. Mooi hoor de paarse sokken zijn prachtig.

  Liefs Jel

  BeantwoordenVerwijderen