zondag 6 november 2011

Collegasokken

Na een rondje familiesokken, dit keer een serie voor enkele collega 's. Sinds ruim 6 jaar ben ik coördinator van een administratie en in de loop der jaren is 'mijn' afdeling behoorlijk uitgebreid met nieuwe mensen. Telkens als zo 'n collega een jaar in dienst was en een vast contract kreeg, breide ik voor hem of haar een paar sokken om het heugelijke feit te vieren. Zeker in de huidige crisistijd is het bijzonder om een vast contract te krijgen, dus alle reden voor een feestje.
Al in juni hoorde Susanne dat ze mocht rekenen op 'vastigheid', maar pas in september werd het allemaal officieel en vroeg ik haar naar haar sokkenwensen.  
Haar voorgangers hadden bijna allemaal 'saaie grijsjes' gekregen (in die periode breide ik niet anders!), maar Susanne kon profiteren van mijn inmiddels aardig uitgedijde stashvoorraad :) Ze koos de Fortissima Socka Mexiko Color in frisse roze en paars tinten die ik anderhalf jaar geleden kocht bij Ajoure in Joure. De zelfstreper kwam prachtig uit de verf en liet zich -hoewel met een lang rapport- zonder al te veel moeite om toveren tot een identieke tweeling. Ze nam dit maatje 38/39 met een stralende glimlach in ontvangst en ik hoop dat ze ze met plezier mag dragen in de naderende (strenge?) winter. Fijn dat je bij ons werkt Susanne; veel succes!
Collega Jitske was ook bij dit feestelijke momentje aanwezig en keek verlangend naar de mooie kleurtjes. Maar ja, zij werkt al 5 jaar bij ons en heeft haar grijsjes al lang gehad natuurlijk..... Voorzichtig polste ze me. Zou ik misschien ook een nieuw paar voor haar willen maken? Ze draagt nog steeds die grijsjes, maar een paar nieuwe, warme, extra lange, het liefst in de kleur blauw of rood, zou geweldig zijn als ze komende winter weer ritjes maakt op haar trouwe paardje Alphons. Dus: wederom in m'n stash gedoken en ja hoor: gevonden!
Voor Jitske deze mooie blauwtinten uit de Regia Galaxy Color serie; begin dit jaar gekocht voor een paar mannenvoeten, maar ook heel goed passend bij dit paardenmeisje! Het was nog een gok om enerzijds een flinke boord te maken en anderzijds niet out-of-yarn te raken bij de tenen..... Ja ja, ik weet dat de toe-up methode daar perfect voor is.... maar niet voor moi! Het is me gelukt hoor; ik hield 2 x ongeveer 4 meter over :-P Laat de winter maar komen; Jitske kan er tegen. Foto: met dank aan Ingrid, Vince en Dyonn voor de door hen gemaakte  'rekwisieten'.
Het laatste paar is voor Douwe en hij is de echtgenoot van Jellie, mijn inmiddels ook sokkenbreiende collega en vriendin. Het ene na het andere (grijze, dat wel) paar voor haar vader glijdt van de pennen. Nog niet helemaal zonder hulp, maar dat zit er aan te komen. Ik help haar alleen nog met het maken van de kleine hiel en het opnemen van de steken aan de zijkanten van de grote hiel. We zijn allebei even heel druk, druk, druk met van alles en nog wat, maar te gelegener tijd leert Jellie ook die kleine hiel breien; komt goed!
Terug naar Douwe, want hij hielp Lief en mij met het regelen van een 'toeristen abonnement' voor onze kleine camping televisie. Vroeger vermaakten we ons prima zonder, maar tegenwoordig wil mijn Lief zich ook tijdens de vakantie graag laten vermaken door de 'buis'. Wij zaten er maar tegen aan te hikken, maar Douwe keek even op 't WWW, belde een paar tellen en hup: geregeld!  Als dank (en ook een beetje voor z'n verjaardag afgelopen donderdag) deze sokken van Beijer Coctail voor hem. Zijn de kleurtjes mannelijk genoeg Douwe?

Met dit drietal staat de Sokkenteller nu op 93. Prima op schema, want ik wil dit jaar ook nog wat anders maken... :)

7 opmerkingen:

 1. Je hebt er weer mooie schilderijtjes van gemaakt. Dat lukt je heel goed, je zou bijna vergeten dat het om de sokken gaat. Inderdaad goed op schema.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig wat weer prachtige sokken heb jij gebreid.
  En wat heb je er weer mooie plaatjes van gemaakt.
  Ik ben ook weer druk met sokken heb vorige week een hele voorraad gekocht bij de wolschuur in Hardenberg.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn er weer prachtige sokken van je pennen gerold.
  En wat leuk dat zelfs je collega's sokken van je krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier nog iemand blij met die mooie sokkenwolletjes van nu, Vroeger (25 jaar geleden was sokkenbreien een opdracht voor me altijd maar zwarte en grijze werksokken, een ecru streepje erin gebreid was al een luxe.
  En kijk nu eens wat een prachtstukken, streepjes, vlekjes, wolkjes in vele kleuren, en je hebt ze zo mooi op foto geplaatst. Ik denk dat je collega's ook heel blij zijn met de vooruitgang in de sokkenwol

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou die collega's van jou die boffen maar met al die mooie sokken. Leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou zo willen solliciteren naar een functie in het hoge Noorden, helaas is dat te ver rijden voor me. Maar je hebt weer prachtige sokken gemaakt en alweer nader je de 100. Ik ben reuze trots op mijn Friese dinnetje....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij vind ze prachtig en is er heel blij mee.

  LIEFS Jel

  BeantwoordenVerwijderen