zaterdag 12 november 2011

Socks..... again!

Het breiritme zit er weer goed in en dit keer blijven de producten van noeste (handen)arbeid in huize Breitevree.
Zo nu en dan kom ik wolletjes tegen waarvan ik direct denk: mine! Zo ook op 't wol/verjaardagsfeestje van Anna deze zomer in de Achterhoek. Rachel wilde wel van wat stash af en bood o.a. een heerlijk zachte Regia sokkenwol aan. Van de soort -Extra Twist Merino Color- had ik nog niet gehoord, maar ik was er meteen helemaal verliefd op. Tijdens mijn Spanje-vakantie ben ik er aan begonnen en eind september kon ik de draadjes afhechten van dit koffieboontjes paar. Ze zijn al meerdere keren gedragen en hmmm, wat zitten ze lekker!

Toen ik de grijze en zwarte Drops Fabel voor SIL Peter kocht, lag daar ook een aubergine kleur. Ja! Ook voor moi! Inpakken maar en thuis bij de voorraad leggen. Je zult er maar om verlegen zitten en.... ze hoeven geen eten dus het maakt niet uit hoe lang zulke bolletjes sluimeren in en goed afgesloten plastic box, met een antimotmiddel, dat wel natuurlijk :) 
Na aardig wat strepen was ik nu wel toe aan een paar solidsocks en ook herinnerde ik me een mooi lacepatroontje welke ik voor Roemeniƫ gemaakt had: de Clover. De Fabeltjes maar weer wakker gemaakt, tot cakejes gedraaid en op de pennen gezet. Het patroon zat al rap weer in mijn hoofd en ja, dat gaat het weer als 't spoor he. Wel nog wat hoofdbrekens gehad over 'hoe laat ik deze sokken nu eens zien'. Een paar jaar geleden maakte ik een duo schilderij met bijna dezelfde aubergine kleur; probleem opgelost!

Ook de Opal wol voor de Jeanssokken heeft een wat andere komaf. Op de Haak- en Breidagen op 1 en 2 april dit jaar, vond ik een wat warrig en dubbel opgebold geheel in de zgn. Bollenbak. Een ieder die van z'n garentjes af wilde, kon hier z'n reut deponeren en een andere er uit opdiepen. Nu was ik mijn meegenomen voorraadje bijna allemaal al kwijtgeraakt, maar er bleef toch nog wat over om er in te kieperen. Ik mocht dus ook een graai doen en de Jeanskleurtjes spraken mij wel aan. Thuis een fatsoenlijke cake van gedraaid en netjes opgeborgen tot ik 'm aan Vince voorstelde. Hij koos toch voor wat anders en ik besloot dat het dan maar mijn sokken moesten worden. 
Al breiend bedacht ik me dat ik een (veel) grotere sokkenvoorraad heb dan Lief, maar of hij naast de traditionele grijsjes deze zou willen dragen? Tot mijn verbazing was hij zo maar 'om'! Wie weet komt er nu wat meer kleur in zijn sokkenla :) Hem kennende moet ik 't zeker niet overdrijven, dus... tuike tuike (Fries voor: rustig aan). 
De presentatie lag voor de hand: Jeans = spijker(broek)...

5 opmerkingen:

 1. Ik ben steeds weer onder de indruk van de hoeveelheid die je breit in korte tijd. Rijmt ook nog;-) Prachtige sokken allemaal!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer heel goed opgezet met het tweeling schilderij, de anderen zijn ook prachtig. Ja tuike, tuike mooi fries he?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn weer prachtige sokken en wat weer mooi op de foto gezet.
  het paar op de spijkerbroek leuk met die spijkers.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joepie, na de R-sokkenparade nu de Familie sokkenparade, wat zijn ze mooi! En zomaar een streep door hubbie's sokkenla....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige sokken zijn er weer van de naald gerold Aal. Met het weer dat steeds iets kouder wordt, zullen ze veel gedragen worden lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen