zondag 20 november 2011

Solo Tono & Birthday Breeze

De collega sokken kregen nog een vervolg; Ada wilde ook nog wel een nieuw, kleurig paar. Een rondje yarnshoppen 2 weken terug in Winterswijk leverde o.a. een mooie paars/blauwe Meilenweit op met de naam Solo Tono. Een beetje pluizig en los getwijnd, maar met een beetje opletten goed 'breibaar'. Het was onmogelijk er een identieke tweeling van te maken, ook al omdat tot 2 keer toe een draadbreuk in de bol zat..... Hmm, niet verwacht van garen in deze prijsklasse :( Afijn, voor Ada geen probleem; hoe kleuriger hoe beter! 

Al in het voorjaar liet Dinnetje me weten dat ze wel trek had in een paar sneakertjes voor haar Yogalessen. Ze had mijn Breeze variatie in sokformaat gezien en claimde toen alvast wat van mijn herfst/winter breitijd :) Ze wilde ze graag in 't zwart en in Heerenveen liep ik zowaar tegen bolletjes zwarte Scheepjes Invicta Extra aan. Gewoontegetrouw kocht ik er 2 van 50 gram, maar eentje bleek voldoende voor een setje. 
Het breien van deze kantwerkjes is voor mij alleen overdag mogelijk vanwege mijn slechter wordende ogen. Mijn kijkers en zwarte wol gaan niet meer zo goed samen... De daglicht uren in een weekend zijn gelukkig lang genoeg om zulke enkelsokjes te maken!

Dochter Ingrid keek verliefd naar deze affe sneakertjes en zag dat ik nog een zwart bolletje over had. "Voor de mijne?", vroeg ze met een hebberige enthousiaste blik in d'r ogen... Ja hoor meis, komt voor elkaar! Ondanks de dikke mist dit weekend was er genoeg daglicht en tijd om deze Birthday Breeze sokjes  af te krijgen.
Volgende week wordt ze 33, mijn oudste kind. Waar blijft de tijd?

8 opmerkingen:

 1. Ze zijn weer mooi geworden. Vooral dat kantpatroontje, ja die ogen en zwart garen gaan moeilijk samen. Waar blijft de tijd, onze zoon wordt 36.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij ga jij ook dit jaar weer 100 paar sokken breien, zie dat de teller inmiddels op 97 staat.
  De twee paar die je hier laat zien en beschrijft zien er heel erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och Meis, ze zijn toch maar wat blij met je mooie sokken....maak van elke dag er één met een zonnetje en tijd speelt geen rol meer...
  Lieve groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuke sokken weer. Sokken gaan nooit vervelen, hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Solo Tono, zo een mooi kleurverloop, een naam om zeker te onthouden. En de zwarte breezes ogen zo chique, geen wonder dat je dochter hier heel hard claim riep.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat brei je toch ongelooflijk snel prachtig sokken. En ik blijf genieten van de manier waarop je ze op de foto zet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat zijn ze gaaf! Heel erg leuk en super om te dragen bij de Yoga les natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen