zondag 11 december 2011

Planning

Zo halverwege de Adventszondagen maak ik alvast een beetje de balans op. Hoe ver ben ik met mijn planning voor dit jaar? Ha, alsof een jaar zich laat plannen! Ik kan het hoogstens wat 'sturen' hier en daar, maar dat is het dan ook..... Helemaal niet erg; ik neem het leven zoals het op me af komt. En dat leven komt vaak met leuke verrassingen! Hmmm, dit gaat een beetje op een overdenking lijken :)
Derde Adventszondag: tijd om de voortgang van de Stal te laten zien. Afgelopen week wilde ik alvast de voorbereidingen voor de herder(s) maken, maar van deze planning kwam (alweer) niks terecht. Drukte op het werk maakte dat ik 's avonds uitgeteld op de bank dook ging zitten en mijn rust nam onder het genot van een kopje thee en een paar naalden sokkenbreien. 
Zaterdagochtend vroeg was de 'spirit' er weer en heb ik de os en de laatste 2 schaapjes afgemaakt. En toen kwam het inrichten van de Stal. Bij mijn Kerstspullen vond ik wat boomschors en ineens 'zag' ik daar (de suggestie van) een stalletje in! Lief kwam nog met wat stro -uit het kippenhok- en een verdwaalde walnoot -van de boom van mijn zusje- voor het kribbetje aan. Wie wat bewaard.... (of niet zo opruimerig is :)).
Gisteren heeft Tijm de herder online gezet en haar prachtige creatie heeft mij ook weer nieuwe inspiratie gegeven om nu ook het tafereel compleet te maken.

Wat wel volgens mijn jaarplanning verloopt is de sokkenbreierij. Nummer 98 en 99 zijn klaar en kunnen getoond worden.
Petra reist dagelijks met me mee in de trein naar Leeuwarden en zij heeft dus vrijwel elk paar sokken in wording wel gezien het afgelopen jaar. Al in februari bood ik haar -ter gelegenheid van haar verjaardag- een paartje aan, maar Petra vond dat mijn sokken beter voor Roemenië bestemd konden zijn. Warme, Roemeense voetjes vond ze belangrijker dan de hare. Toen de 50 paren klaar waren en verzonden, herhaalde ik mijn aanbod en nu stemde ze toe! Ik liet haar kiezen uit 4 wolletjes en deze Highland Stripes van Lana Grossa Meilenweit zijn het geworden.
De voorlaatste van dit jaar zijn voor mezelf. Het zal je niet ontgaan zijn dat turquoise mijn favo kleur is en veel van mijn kleding bevat die kleur. Alles in die kleur trekt direct mijn aandacht; zo ook dit Lana Grossa wolletje met de naam Grigio.
Simpel gebreid in 8/1 rib en perfect passend bij veel van mijn outfits.
Tijdens het Kerstklaar maken van ons huis sneuvelde een bal; prima materiaal om een foto mee te maken! Het engeltje kreeg ik jaren geleden van een oud-collega; ze had 'm zelfgemaakt van Fimoklei. Zó mooi en zó teer en... met een jurkje in 'mijn' kleur!

3 opmerkingen:

 1. Wat wordt je kerststal mooi met die lieve schaapjes en de os. Goed bedacht het kribbetje.
  Leuke kleuren die sokken allebei al zou ik ook voor de laatste gaan. Passen inderdaad overal bij. schattig engeltje. Fijne zondag. Ben benieuwd wat het laatste paar gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo Aal wat een ontroerend mooi kersttafreel.
  Prachtig!
  En je sokken zoals gebruikelijk weer schitternd vastgelegd.
  Weer zalig om je blog te bekijken.

  vrg.r.Tijm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kerststal heb je!

  En Petra boft maar, om elke dag met jou te mogen reizen lijkt me heel gezellig, de sokken te zien groeien, en dan als mooie "afsluiting" van het jaar zo'n mooi paar sokken te krijgen.

  En ook nu weer leuke foto's, zelfs uit een gebroken kerstbal weet jij inspiratie voor een foto te halen. Alleen al om de foto's vind ik het steeds weer een genot je blog te lezen.

  Ik ben reuze benieuwd naar je 100e paar. Zoals ik je via je blog heb leren kennen, zal dat 100e paartje wel een speciaal paartje worden, bijvoorbeeld voor een speciaal persoon (je man of 1 van je kleinkinderen misschien?). We zullen het even moeten afwachten, maar met jouw brei-tempo hoeven we gelukkig niet lang te wachten (anders zou je ook niet 100 paar in een jaar kunnen breien natuurlijk).

  BeantwoordenVerwijderen